معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: به دنبال توسعه ثبت‌های زنجیره‌ای هستیم و در این خصوص خانه‌های ایرانی و حمام‌های ایرانی از اولویت‌های ما برای ثبت جهانی هستند.
کد خبر: ۸۵۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴ 30 August 2015

به گزارش تابناک یزد،محمدحسن طالبیان  افزود: تخت جمشید، میدان نقش جهان و چغازنبیل از اولین آثار باستانی و تاریخی ایران هستند که در فهرست جهانی ثبت شده‌اند و آخرین آنها نیز محوطه تاریخی "شوش" و منظر فرهنگی "میمند" است و آثاری نظیر سه کلیسای ارامنه و باغ ایران در قالب یک شماره، رنگ جهانی به خود گرفته‌اند.


وی با بیان اینکه با ثبت زنجیره‌ای به جای یک خانه یا یک حمام، 10 یا 20 خانه یا حمام معرفی و ثبت جهانی می‌شود، گفت: ثبت زنجیره‌ای در خصوص باغ، کلیسا و اماکن مشابه تاریخی منحصر به‌فرد به همین منوال است.

طالبیان به مزیت‌های ثبت آثار در فهرست میراث جهانی اشاره کرد و افزود: وقتی اثری به عنوان میراث جهانی ثبت می‌شود، از ابعاد گوناگون حفاظتی مورد حمایت سازمان‌های بین‌المللی بویژه یونسکو قرار خواهد گرفت.

وی منحصر به‌فرد بودن آثار برای جامعه بشری را شرط اصلی برای ثبت جهانی دانست و افزود: ثبت آثار در فهرست جهانی تابع مقررات و معیارهای بسیار دقیقی است که با نظر ارزیاب‌ها و کارشناسان خبره انجام می‌گیرد و ملاک‌های لازم یونسکو در ثبت آن‌ها لحاظ می‌شود.

طالبیان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص تعداد آثار ایرانی در نوبت ثبت جهانی، گفت: هم اکنون بالغ بر 200 اثر تاریخی و میراث فرهنگی کشورمان در انتظار ثبت جهانی هستند.

به گفته وی سالانه تنها یک سهمیه ثبت جهانی برای کشورمان در نظر گرفته می‌شود، از این رو با بررسی تمامی شرایط و جهات موثر در خصوص اثر تاریخی و منحصر به فرد بودن آن طبق بررسی‌های جهانی در لیست ثبت جهانی قرار می گیرد.

وی بیان کرد: در حال حاضر 11 قنات تاریخی کشور از نامزدهای اصلی کشورمان برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو هستند که یکی از این قنات‌ها، قنات ابراهیم‌آباد اراک است.

او با تاکید بر لزوم پرستاری از قنات در روزگاری که با مشکل کم آبی مواجه هستیم، تصریح کرد: در مرمت قنات‌ها به دنبال موضوعات اقتصادی و کسب درآمد نیستیم، بلکه اقتصاد فرهنگی آن‌ها برای ما مهم است از این رو ضمن نگاه ویژه به قنوات از بعد اقتصاد فرهنگی شرایط لازم را برای ثبت جهانی این میراث ماندگار فراهم خواهیم کرد.

طالبیان با بیان اینکه میراث فرهنگی پیش‌قراول توسعه کشور است، گفت: کارها و اقدامات کارشناسی اولیه برای ثبت این قنات‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون در مرحله کارشناسی نهایی قرار دارد.

معاون میراث فرهنگی کشور سوال خبرنگار ایسنا در خصوص نحوه حمایت سازمان از ثبت جهانی حمام‌های قدیمی در نقاط مختلف کشور را بی پاسخ نگذاشت و گفت: مشارکت در مرمت و بهسازی حمام‌های قدیمی از سوی مردم حمایت 50 درصدی در هزینه‌های آن توسط سازمان میراث فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر رویکرد سازمان میراث فرهنگی در راستای توسعه اقتصاد فرهنگی بر مبنای جذب گردشگر و توسعه توریسم با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید در حوزه فراهم آوردن زمینه حضور تجار و گردشگران در کشورمان گفت: انتظار ما این است که همگان با مشارکت اجتماعی موضوع حفاظت از آثار تاریخی را در اولویت قرار دهند.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار