نماینده دزفول:
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت:اجازه انتقال منابع آبی خوزستان را به حوضه های آبریز دیگر برای مصارف غلط را نخواهیم داد.
کد خبر: ۶۳۸۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶ 04 August 2018

عباس پاپی زاده در همایش پیشگیری و مهار آتش سوزی در جنگل ها ومراتع با مشارکت جوامع محلی در اطفای حریق در سالن کتابخانه مخبر دزفول افزود:در سالهای اخیر اطلاع رسانی گسترده ای در خصوص انتقال آب صورت گرفته و با روشنگری انجام شده به مردم اجازه داده شده در خصوص آینده محیط زیست تصمیم گیری کنند.

وی با بیان اینکه تصمیم گیری در خصوص انتقال آب باید در راستای منافع ملی باشد گفت: اگر وضعیت به همین روند ادامه یابد در 10 سال آینده برخی استانها در زمینه آب با چالش جدی و غیرقابل باوری مواجه می شوند.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی باید با ارزان ترین آب انجام شود گفت:برخی استانها از بودجه ملی برای تامین آب کشاورزی استفاده می کنند که این روش اقتصادی و به صرفه نیست.

وی افزود:بزرگترین طرح انتقال آب در سالهای گذشته طرح بهشت آباد با یک میلیارد و 200 مترمکعب آب و 60 کیلومتر تونل بود که حدود 500 متر آن اجرا شد و با پیگیری انجام شده متوقف شد.

نماینده مردم دزفول در ادامه در خصوص حریق در تالاب ها نیز گفت: پیشنهاد شده مقدار آبی که از کارون و دز منتقل شده برگردانده شود که اگر اینکار انجام شود مشکل کم آبی کارون حل می شود و نیز از این پس شاهد حریق در تالابها در خوزستان نخواهیم بود.

وی در خصوص لایروبی سد دز نیز گفت:با توجه به اینکه لایروبی سد دز اقتصادی نیست و از هزینه احداث سد نیز هزینه بالاتری دارد علاج بخشی آن مطرح شده تا ارتفاع این سد 12 متر افزایش یابد.

وی گفت: در این خصوص تامین اعتبار هم شده و قرار است یک میلیارد متر مکعب بر حجم فعلی سد دز افزوده شود .وی اضافه کرد:حجم اولیه سد دز سه میلیارد متر مکعب بوده که با رسوب گل و لای حدود 60 درصد آن از دست رفته است.

پاپی زاده به اهمیت حفظ محیط زیست اشاره کرد و گفت:پوشش گیاهی در کشورمان در مقایسه با سایر کشورها زیر خط فقر قرار دارد.

وی بیان داشت:ایران از نظر پوشش جنگلی دچار فقر پوشش سبز و جزو کشورهای خشک و نیمه خشک با بارندگی یک سوم جهانی محسوب می شود که وظیفه نسل ما را برای حفاظت از این منابع بیشتر می کند.

پاپی زاده در خصوص حفاظت از جنگل ها نیز گفت:از سال 92 تا 94طرح صیانت از جنگل های زاگرس در قانون بودجه تصویب شد و 520 میلیارد ریال اعتبار برای این طرح مصوب شد که قرار است این طرح در سال 98 اجرا شود.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در خصوص ثبت رودخانه دز به عنوان رودخانه حفاظت شده ملی نیز گفت: این طرح همراه با جنگل های اطراف در حال جمع بندی است.

تفحص از شرکت کشت و صنعت کارون ادامه دارد

نماینده مردم دزفول در مجلس گفت:شرکت کارون 53 هزار هکتار از اراضی دزفول و شوشتر را تصاحب کرده است در حالی که در گذشته 14 هزار نفر اشتغالزایی داشته اکنون فقط 2 هزار و 400 را مشغول به کار کرده است.

وی افزود:این در حالی است که هر کشاورز با سه هکتار زمین زندگی آبرومندی دارد و یک کارگر را نیز مشغول به کار کرده است حال اگر 53 هزار هکتار به خود کشاورزان سپرده شود اگر به هر کشاورز پنج هکتار زمین برسد 10 هزار خانوار تحت پوشش خواهند رفت و هر کشاورز نیز یک کارگر بکار می گیرد.

وی اضافه کرد:سیاست این شرکت این است کاهش تعداد کارگران به 500 نفر است تا شرکت را بفروشد به همین دلیل تفحص از این شرکت ادامه دارد.

 

منبع: ایزنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار