کد خبر: ۴۶۹۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۶ 29 July 2017
 نمانیده مردم آبادان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در بررسیهای به عمل آمده در خصوص قرارداد ایران با شرکت توتال مشخص شد که وزارت نفت هوشمندانه عمل کرده است.

به گزارش ایرنا غلامرضا شرفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در جلسه چند روز پیش وزیر نفت با نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزئیات این قرارداد بررسی و تمامی ابعاد قرارداد از سوی وزیر نفت در مجلس تبیین شد. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی مجموعه ای در داخل کشور نداریم که تکنولوژی به روزی که توتال در این قرارداد عرضه می کند را داشته باشد که با اجرائی شدن توافق یاد شده می توانیم به تکنولوژی مورد نظر هم دست یابیم. 

شرفی اظهار داشت: امروزه پول در حوزه شرکت های داخلی حلقه مفقوده است و پروژه های عسلویه که در دست شرکت های داخلی است و برای به سرانجام رساندن آنها سه سال زمان نیاز است پس از پنج سال هنوز به سرانجام نرسیده است. 

وی افزود: هر چند تجربه نشان داده است که در توافقات انجام شده با شرکتهای نفتی خارجی همواره ما دچار خسارتهای مالی شده ایم ولی در توافق وزارت نفت با شرکت توتال پیش بینی هائی شده که در صورت بد رفتاری و خلاف توافق، ما به صورت یک طرفه قرارداد را لغو کنیم. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ابزارهای بازدارنده ای در این تفاهمنامه کاری در نظر گرفته شده که جلوی سوء استفاده طرف مقابل را می گیرد. 

**از پتانسیلهای استان خوزستان به خوبی استفاده نمی شود 
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به استان خوزستان و وجود ذخایر نفتی آن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از این پتانسیلها به خوبی استفاده نمی شود. 

وی اظهار داشت: با توجه به اقلیم خوزستان می ‌توان از انرژی‌ های جدید با آلایندگی بسیار کم مثل نیروگاه‌های برق آبی، خورشیدی و بادی استفاده کرد. 

وی گفت: درکوه‌ های خوزستان مانند امیدیه و آغاجاری و دشت ‌های آفتاب گیر خوزستان می‌ توان از طلوع تا غروب آفتاب در روز انرژی برق تولید کرد و این در حالی است که این موضوع مغفول مانده است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی تمام زیرساخت‌ ها مهیا باشد و در سایر استان ‌ها روند افزایش تولید برق صعودی باشد چرا این روند در خوزستان مشاهده نمی ‌شود؟ 

شرفی تصریح کرد: استان خوزستان بیش از یکصد سال منبع صنعت و انرژی در کشور است و اگر مدیران توانمندی در سطح استان ‌داشتیم که می‌ توانستند در سطح کلان برنامه ‌ریزی و چانه زنی‌ های خوبی انجام دهند اکنون شاهد کاهش سرمایه ‌گذاری در استان نبودیم. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: استان خوزستان سال ‌ها بار صنعت و انرژی کشور را به دوش کشیده است امام خود از لحاظ زیر ساختها عقب مانده است که دلیل اصلی عدم افزایش ظرفیت تولید برق در این استان و ضعف مدیران استانی بوده است. 

شرفی افزود: شاید نتوانیم همه ظرفیت‌های موجود را به بهره‌ برداری برسانیم اما می ‌توانیم با یک سیاست و استراتژی کلان، ظرفیت تولید برق در استان را به صورت مرحله ‌ای افزایش دهیم. 

**زیرساخت ها در خوزستان دچار مشکل بنیادی است 
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:امسال شاهد گرمای بالای 50 درجه در این شهرستان هستیم که زیرساخت های خدمات رسانی موجود در آبادان و استان خوزستان متناسب با این گرما نیست.

شرفی تصریح کرد:یکی از مشکلات مردم آبادان وضعیت نامناسب آب و فاضلاب شهری و روستایی است که در دمای بالای 50 درجه سانتی گراد با آن مواجه هستند. 

شرفی گفت:در بسیاری از مناطق شهر و روستاها مردم با کمبود آب شرب مواجه هستند و در برخی از مناطق آب شرب با آب فاضلاب مخلوط می شود که باید در زمینه اصلاح شبکه آب و فاضلاب شهری و روستایی و لوله گذاری اقدامات اساسی انجام شود. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود:در بحث فاضلاب نیز در بسیاری از نقاط شهر از جمله ذوالفقاری، سده و حتی مرکز شهر با 18 میلی متر بارندگی شاهد چالش آبگرفتگی هستیم. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:کیفیت نامطلوب آب باعث خرابی زود هنگام شبکه های انتقال آب شرب شده است. 

وی افزود:با پیگیری انجام شده ظرفیت آب طرح غدیر آبادان از 60 به 100 هزار متر مکعب افزایش یافت. 

شرفی ظرفیت فعلی آب شرب شهرستان آبادان را 150 هزار مترمکعب اعلام کرد و بیان داشت:در صورت رفع شکستگی ها و صرفه جویی مردم با 160 هزار مترمکعب آب مشکل آب مصرفی مردم شهرستان آبادان برطرف می شود. 

شرفی به احداث تصفیه خانه 10 هزار مترمکعبی در اروندکنار آبادان اشاره کرد و بیان داشت:با بهره برداری این تصفیه خانه مشکل آب شرب مردم آن منطقه برطرف می شود. 

**نگاه ضعیف مسئولان به آبادان 
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:رویکرد اداری اولین نقطه ای است که در بین نماینده های مجلس قرار دارد و در این راستا دو اشکال اساسی مشاهده شده که با معرفی توانمندی ها به مقامات می توانیم نقاط قوت و ضعف را بهتر نشان دهیم. 

شرفی تصریح کرد:امروزه دفتر نماینده ها برای مراجعه عموم مردم باز است ولی مشاهده می شود برای ورود به فرمانداری ها به سختی می توان عبور کرد و این حرکت باعث می شود مردم نسبت به مسئولان بی اعتماد شوند. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت:حکومتی که مردم آن دستشان از دولت کوتاه شود نظام پایداری نیست و این در حالی است که اگر یک جامعه بحران داشته باشد نیروهای امنیتی باید دست به دست هم بدهند تا پایداری حکومت را برقرار کنند و این نیز تکیه به مردم امکان پذیر است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم نهاد است و مردم نیاز های خود را از حکومت خود طلب می کنند و مردم برای این نظام از خون و جان خود گذشتند بنابراین باید حکومت هم از مردم دفاع کند. 

وی نقش رسانه ها در جامعه را تاثیرگذار دانست و گفت:در بحث خبر باید به یک رشدی رسید که یک نظام رسانه ای داشته باشیم تا بین دستگاه های اجرایی یک ارتباط قوی با مردم ایجاد شود و این وظیفه به عهده رسانه ها می باشد. 

شرفی افزود:نماینده های نظام نیز باید به تعاملی با رسانه ها برسند که از این روش برای ارتباط گرفتن با مردم و تاثیر گذاری خود را از این راه بالا ببرند. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت:رسانه ها با ایفای نقش خود می توانند مسئولان را متوجه رفتار و عملکرد خود کنند و این حرکت رسانه باعث می شود انها را متوجه عملکرد های سلیقه ای ورفتار های غیر سازمانی کنیم. 

**شهرداری آبادان ضعف دارد 
شرفی ادامه داد: در آبادان شاهد بودیم شهرداری به سلیقه خود بیش از 60 درخت را قطع کرده و با این عنوان که می خواهد درخت جدید بکارد، در کدام قانون آمده درختی را قطع کنیم که مفید است و سالها طول کشیده تا رشد کند و درختی جدید جایگزین آن کنیم؟ 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:تمام درختانی را که پس از قطع کردن درختان پیشین کاشتند خشک شدند و این یک بحران در شهرداری آبادان است. 

شرفی گفت:در گوشه ای دیگر از شهر شاهد بودیم میدانی را که با هزینه و سرمایه بیت المال ساخته شده مجدد تغییر دادند بدون اینکه هیچ دستگاه نظارتی وجود داشته باشد. 

وی افزود:آبادان یک شهر توریستی و سرمایه گذار است که متاسفانه برنامه ریزی در این زمینه نشده است. 

شرفی اظهار داشت:این شهر یک چهارم شهدای کشور را دارد و جایز نیست شهروندان با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم کنند و با گذشت چندین سالاز اتمام جنگ تحمیلی همچنان در ویرانه های جنگ زندگی کنند. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: این شهر با مشکلاتی روبر است که با کوچکترین باران سیل جاری می شود و تعداد 60 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی دارد، آبادان شهری مرزی است که اولین گامهای صنعت را درخود داشته و امروز به جایی رسیده که شهروندان مطالبات ابتدایی خود را ندارند. 

شرفی گفت: در برخی جاها گفته می شود شهر آبادان دیگر شهری نفتی نیست بلکه شهری پالایشگاهی شده است و از طرف دیگر تبدیل به شهری شده که در آن کشاورزی نمی توان کرد در حالی که چاه های نفتی جدیدی در اروندکنار و برخی مناطق این شهرستان اکتشاف شده است. 
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار