همزمان با گرمترین ماه تابستان، عملکرد سیستم دفاعی بدن افزایش قابل توجهی پیدا می کند و تعریق فراوان موجب اختلال در بدن و ابتلا به گرمازدگی می‌شود.
کد خبر: ۲۷۰۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۵ 01 August 2016
به گزارش تابناک مازندران، در هوای گرم اینروزها، بدن از مکانیسم فیزیولوژیک عرق کردن برای خنک نگه داشتن دمای بدن استفاده می کند که مولفه‎هایی مانند وجود مایعات کافی در بدن، جریان داشتن هوا در سطح پوست، رطوبت کم هوای بیرون برای بخار شدن مایع عرق مجموعا عواملی هستند که برای فعال بودن این مکانیسم طبیعی و ضد گرمازدگی در بدن لازم است.

از طرفی فعالیت در هوای گرم توانایی بدن در خنک کردن خود را محدود و علایم گرمازدگی را ایجاد می‎کند. علاوه بر گرما، رطوبت هوا نیز از فاکتورهای مهم در مختل کردن سیستم خنک کننده بدن است، اگر رطوبت هوا زیاد باشد عرق بدن نمی تواند به بخار تبدیل شود در نتیجه مکانیسم خنک کننده دمای بدن به خوبی کار نمی کند و شخص گرفتار گرمازدگی می‎شود.

علایم ظاهری گرمازدگی:


به دنبال عرق کردن زیاد و از دست دادن مایعات علایمی مانند انقباض‎های عضلانی در عضلات دست و پا، ضعف، گیجی، تهوع و استفراغ، سردرد، رنگ پریدگی و تند شدن ضربان قلب در فرد ایجاد میشود.

از عوارض گرمازدگی، درد، کوفتگی عضلاتی و خستگی در افراد است که به‌علت از دست دادن آب و نمک بدن به‌وجود می‌آید تا جایی که افزایش شدت آن منجر به اغما نیز می‌شود، گشاد و تنگ شدن مردمک، تنفس سطحی و ضعیف از دیگر عوارض حمله گرمایی است که باید جدی گرفته شود.

با بیمار گرمازده چگونه برخورد کنیم؟

اولین کار این است که بیمار را از محیط گرم خارج کنیم و به مکانی که دارای کولر یا پنکه است انتقال دهیم. حتی اگر بیمار دچار تهوع و استفراغ است آرام‌آرام به او آب بخورانیم و لباس‌هایش را سبک کنیم. می‌توانیم پاهای بیمار را در آب یخ قرار دهیم. در صورتی که تهویه نبود، به وسیله پارچه مرطوب و باد زدن مصدوم را خنک می‌کنیم و چنانچه گرمازدگی شدید بود، به هیچ وجه خود درمانی توصیه نمی‌شود و بیمار را باید سریع به مراکز فوریت‌های پزشکی انتقال داد.
 
چگونه می‌توان از گرمازدگی جلوگیری کرد؟

افراد مسن، کودکان و کسانی که به یک بیماری مزمن دچارند از بیرون آمـــدن در ساعات گرم روز (ساعت 10 صبح تا 5 بعدازظهر) خودداری کنند و اگر مجبورند در این ساعات از خانه خارج شوند، سعی کنند در سایه راه بروند و به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار نگیرند.

اگر برخی افراد مجبورند در محیط بیرون باشند و کارشان به نوعی خارج از ساختمان است، مقدار کافی آب با خود به همراه داشته باشند و هرازگاهی حتی اگر تشنه هم نیستند مقداری از آن را بنوشند. ضمنا دقت کنند لباس و پوشش مناسبی داشته باشند.

لباس‌های نخی گشاد با رنگ روشن، باعث حرکت جریان هوا روی سطح پوست شده و از بالا رفتن گرمای درونی بدن جلوگیری می‌شود.

از ورزش کردن در ساعات گرم روز و زیر نور شدید آفتاب خودداری شود. ورزش باید در ساعات خنک روز یا در سالن‌های سرپوشیده و خنک انجام شود.

افرادی که در کوره‌پزخانه‌ها کار می‌کنند، بهتر است سیستم تهویه مناسبی در آن محل نصب کنند. دمای اتاقی که در آن هستیم باید بین 30 تا 34 درجه باشد.

به دلیل از دست رفتن کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و پتاسیم ممکن است گرفتگی عضلات یا اسپاسم رخ دهد. راه‌حل نیز مانند دیگر موارد خوردن مایعات و غذای مناسب است. عضلات درگیر اغلب عضلات ساق پا و عضلاتی هستند که بیش از بقیه حرکت می‌کنند.

انتهای پیام/


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار