بسته ویژه خبری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۲۲۴۳۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۸ 04 May 2016
روحانی: با مطالعه برخی نشریات می‌توان فهمید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود

پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان 
از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.



ساعت‌های سرنوشت‌ساز برای سراسر سوریه

بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت: این احتمال هست که به زودی بازگشت مجموعه نیروی هوایی روسیه اعلام شود.

 یک منبع نظامی سوری با تاکید براینکه ساعت های آینده برای صحنه میدانی سراسر سوریه سرنوشت ساز خواهد بود، گفت که یا به زودی بازگشت مجموعه نیروی هوایی روسیه اعلام خواهد شد همانگونه که در پایگاه حمیمیم در لاذقیه مستقر بودند یا شکست آتش بس در حلب که احتمال دوم قوی تر است.

این منبع همچنین اعلام کرد که یک احتمال دیگر اینکه آتش بس ادامه یابد به این شکل که حامیان افراد مسلح به برقراری آتش بس در حلب در ساعت های آینده متعهد شوند.

این تحولات در حالی است که جبهه النصره در تلاش برای انتقال تجهیزات خود از ادلب به حلب است.

در این میان هیئت مخالفان سوری در ریاض اعلام کرد که حمله به مناطق تحت کنترل نیروهای ارتش سوریه در حلب با استفاده از انواع سلاح ها را حق خود می داند.

در بحبوحه این ناآرامی ها تا این ساعت بیش از یکصد مجروح و 20 کشته به بیمارستان الرازی در مرکز شهر حلب منتقل شده اند .

مواضع تروریست زیر آتش نیروی هوایی ارتش سوریه

نیروی هوایی نیز مواضع افراد مسلح و خطوط امداد رسانی آنان را در محله «الراشدین» هدف قرار داده است. این منطقه اکنون صحنه درگیری شدید بین نیروهای ارتش سوریه تحت پشتیبانی نیروهای دفاع مردمی با گروههای مسلح است.

اما محله های مسکونی حلب همچنان هدف خمپاره قرار دارد و همزمان با آن درگیری های شدیدی در محور «الزهراء» در جریان است.
وضعیت ارتش سوریه در محور غربی حلب تغییری نکرده است و افراد مسلح نیز نتوانسته اند حتی یک متر پیشروی داشته باشند.
در این درگیری ها افراد مسلح حملات خود را شدت بخشیده اند.

در این  لحظات بیم و انتظار، خیابان های حلب اکنون تقریبا خالی است و رفت و آمد مردم در آن مشاهده نمی شود.

در این میان وزارت آموزش و پرورش سوریه از تاخیر در برگزاری امتحانات و تعطیلی مدارس حلب تا یکشنبه هفته آینده خبر داد.

همچنین در پی انفجار یک تونل زیرزمینی به دست نیروهای مسلح اکنون ستونی از دود بر فراز آسمان منطقه الزهراء در نزدیکی میدان «المالیه» مشاهده می شود.



وقتی ۵۷ درصد نمایندگان عضو لیست امیدند، چرا ریش‌سفیدی؟

طبق ادعای عارف ۱۶۸ نفر یعنی ۵۷ درصد از کل منتخبان مردم برای مجلس دهم را اعضای لیست امید تشکیل می‌دهند که قاعدتا نباید کاندیدایی بجز عارف برای ریاست داشته باشند. با این وجود چه نیازی به مکانیزم‌های تفاهم و ریش‌سفیدی برای انتخاب رئیس هست؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، روز گذشته وقتی خبرنگاران از عارف درباره تعداد اعضای لیست امید در مجلس آینده پرسیدند، وی از حضور احتمالی  180نفر در این لیست خبر داد.

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درباره تناقض ارقام اعلامی خود با رسانه‌های اصلاح‌طلب درباره تعداد اصلاح‌طلبان و حامیان دولت مجلس توضیح داد: متاسفانه بعضی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب عدد 124 را که برای مرحله اول انتخابات بود مطرح کردند که باعث خوشحالی رقبای ما شد که البته ما هم از خوشحالی آنان خوشحال شدیم، ولی تا 168 نفر پتانسیل عضویت در ائتلاف امید را دارند و برخی از مستقلین هم اعلام آمادگی کردند و حتی آقای لاریجانی هم سرلیست ما در قم بود.

آقای عارف حداقل اعضای لیست امید مجلس آینده را 168 نفر می‌داند. طبق آمار اعلامی وی باید نتیجه بگیریم حداقل 57 درصد کل منتخبان مجلس دهم در لیستی قرار دارند که خود عارف سرلیست آن است و قاعدتا کاندید مدنظر این افراد برای ریاست مجلس، شخصی جز عارف نخواهد بود.

اما عارف وقتی که نوبت به سوال از موضوع ریاست مجلس و رقابت بین وی و لاریجانی می‌شود، یکی از سه مکانیزم «تفاهم، رای‌گیری و ریش‌سفیدی» را ملاک انتخاب رئیس پارلمان معرفی می‌کند.

در صورتی که طبق ادعای آقای عارف بپذیریم 57 درصد نمایندگان عضو یک لیست باشند مردم‌سالاری دینی حکم می‌کند کاندید مدنظر اکثریت بر کرسی ریاست تکیه بزند و تکیه‌زدن کاندید اقلیت بر آن کرسی در تضاد با مردم‌سالاری، تاریخ مجلس شورای اسلامی و اهانت به اکثریت نمایندگان مجلس خواهد بود.

مگر مردم در تهران و شهرستان‌ها با ریش‌سفیدی و تفاهم نمایندگان خود را در بهارستان انتخاب می‌کنند که حال ریاست مجلس بر این اساس انتخاب شود؟



واکنش خیابانی به موضوع دلالی‌ پیراهن

جواد خیابانی نسبت به موضوع دلالی‌اش در خصوص تفاهم اسپانسر پوشاک جیووا برای تیم ملی فوتبال ایران واکنش نشان داد.
 
به گزارش ایسنا، جواد خیابانی که مجری برنامه رونمایی از پیراهن جدید تیم ملی ایران به اسپانسری برند جیووا بود اظهار کرد: می‌گویند جواد خیابانی دلال شده است! چهار ماه پیش پیامکی کوتاه به رییس فدراسیون فوتبال زدم و گفتم برند جیووا با افتخار و رایگان پیراهن‌های تیم ملی ایران را تامین می‌کند.
 
وی ادامه داد: پیراهن تیم ملی پرچم یک کشور است من نه فروشنده و نه خریدار این پرچم نیستم. افتخار می‌کنم که پرچم و پیراهن تیم ملی را بر تن راست‌قامتان فوتبال ایران قرار دهم تا با برند جیووا به مصاف حریفان خود بروند. امیدوارم همه ما برای صعود تیم ملی هر کاری از دست‌مان برمی‌آید انجام دهیم.
 
خیابانی با بیان اینکه جیووا حدود 6 میلیون یورو در طول سه سال برای تیم‌های ملی هزینه خواهد کرد گفت: برند جیووا در سه سال آتی حدود 6 میلیون یورو بابت لباس تیم‌های ملی در کلیه رده‌ها هزینه خواهد کرد. اگر این دلالی است، من دلال هستم.
 
به گزارش ایسنا از مدتی قبل که موضوع تفاهم تیم ملی با جیووا به عنوان اسپانسر لباس تیم ملی به گوش رسید، شائبه‌هایی مبنی بر ارتباط خیابانی با این برند پوشاک مطرح شد که او به عنوان واسطه در این تفاهم و قرارداد نقش دارد.



چرا سفر «مودی» به ایران مهم است؟

سفر «مودی» به تهران فرصتی طلایی برای رفع اختلافات مالی ایران و هند خواهد بود.
خبرگزاری ایرنا: سفر «مودی» به تهران فرصتی طلایی برای رفع اختلافات مالی ایران و هند خواهد بود.

سفر تاریخی و مهم «نارندرا مودی » نخست وزیر هند به ایران در دوم خرداد ،فرصتی طلایی و بی نظیر برای توسعه روابط دو جانبه و رفع اختلافات مالی 2 كشور در زمینه بدهی های نفتی محسوب می شود.

نخست وزیر هند دراین سفر 2 روزه ، قرار است با رهبر معظم انقلاب،رئیس جمهوری ،وزیر خارجه و تعدادی از مقامات عالیرتبه كشورمان در خصوص توسعه همكاری دو كشور دیدار كند.

امضای توافقنامه سرمایه گذاری در فرزاد ب ،چابهار ،همكاری های فرهنگی و توسعه روابط تجاری واقتصادی از جمله اهداف مودی دراین سفر است .

تاكنون به رغم پیگیری مسئولان بانك مركزی ایران و هند و با گذشت چند ماه از رفع تحریم ها، همچنان 6.5 میلیارد دلار از طلب های نفتی ایران در بانك های هند باقی مانده است .

در دوران تحریم به علت بسته بودن كانال انتقال پول به ایران، 45 درصد از بهای نفت فروخته شده ایران به هند به صورت روپیه و 55 درصد بقیه به صورت یورو در بانك های هند ذخیره شده است.

هند در دوران تحریم باخرید 20 درصد از نفت ایران (200 هزار بشكه )به عنوان دومین خریدار نفت ایران به شمار می رفت.

وزیر نفت وگاز طبیعی هند در سفر دو هفته پیش به ایران در دیدار با رئیس كل بانك مركزی،آمادگی هند را برای پرداخت این بدهی اعلام كرد.

وی درعین حال اظهار كرد كه دهلی نو تمایل دارد ،بدهی نفتی ایران را در چند قسط پرداخت كند.
رسانه های هند در روزهای اخیر به نقل از منابع مطلع از اختلاف 2 میلیارد دلاری ایران و هند در زمینه بدهی نفتی خبر دادند.

به گفته كارشناسان در صورتی كه تهران از این فرصت طلایی برای رفع اختلاف های مالی با دهلی نو استفاده نكند این موضوع می تواند در قرارداد همكاری های دو كشور تاثیر منفی برجای گذارد.

یك كارشناس اقتصادی ایرانی كه خواست نامش محفوظ بماند با تائید اختلاف 2 میلیارد دلاری ناشی از نرخ برابری روپیه برابر یورو اظهار كرد درصورتیكه این اختلاف در این سفر رفع نشود ،امیدی برای به نتیجه رسیدن آن به این زودی ها نمی رود.

وی تصریح كرد:مقامات عالیرتبه كشورمان باید با توجه به احتمال امضای قراردادهای بزرگی در زمینه نفت و گاز و چابهار این مشكل را رفع كنند.

یكی از فعالان اقتصادی ایرانی در دهلی نو گفت:حضور نخست وزیر هند به ایران فرصت بی نظیری برای گسترش روابط دو كشور و رفع اختلافات مالی است.

روزنامه انگلیسی زبان فاینشنال اكسپرس در گزارشی نوشت:ایران و هندوستان در خصوص میزان بدهی نفتی این كشور به ایران حدود 2میلیارد دلار اختلاف نظر دارند.

این روزنامه به نقل از یك منبع ناشناس نوشت:این اختلاف نظر كه بر سر نرخ برابری یورو و زمان در نظر گرفتن این قیمت است ،باعث شده كه بدهی نفتی هند به ایران از 6 میلیارد دلار به هفت میلیارد و 800 میلیون دلار افزایش یابد.

درادامه این مطلب آمده است كه ایران و هند در خصوص ارز لازم برای تسویه حساب شركت های هندی با ایران،اختلاف نظر دارند.

به نوشته این روزنامه ،پالایشگاه‌های نفتی هند مانند‌ «ام آر پی ال»، «اسار نفت»، «اچ پی سی ال»، «اچ ام‌ ای ال» و« ‌ای سی او» در انتظار باز شدن كانالی برای پرداخت بدهی نفتی خود به ایران هستند.

یك مقام ارشد دولت هندوستان به روزنامه «فایننشال اكسپرس» گفته است كه اختلاف اصلی بر سر نحوه محاسبه ارزش یورو در این پرداخت‌ها است .

شركت ملی نفت ایران معتقد است باید نرخ فعلی یورو برای این پرداخت‌ها لحاظ شود درحالی كه شركت‌های نفتی هندی می گویند این نرخ باید با توجه به زمان بسته شدن قرارداد پرداخت شود. این اختلاف به این معنا خواهد بود كه پالایشگاههای هند علاوه بر پرداخت 6 میلیارد دلار بدهی نفتی خود به ایران 120میلیارد روپیه نیز به ایران بپردازند.

به این ترتیب با توجه به نرخ تبدیل دلار به روپیه كه 66.27 است ،مبلغ یك میلیارد و 810 میلیون دلار به بدهی شركت های نفتی هند به ایران افزوده می شود.

به گفته مقامات هند ،نرخ برابری دلار در برابر روپیه در آوریل 2012 معادل 75.18 بوده كه هم اكنون به 66.27 كاهش یافته است .

مقامات هندی می گویند كه علت انباشت پول ایران در بانك های این كشور به دلیل تحریم ها بوده و این كشور نباید هزینه انباشت بدهی های ایران را بپردازد.

آخرین پرداخت‌ها

آخرین پرداخت نفتی هند به ایران در اكتبر – سپتامبر 2015 به مبلغ 1.4 میلیون دلار در 2 تراكنش بانكی از طریق بانك «یو سی او» به حساب بانك مركزی ایران در بانك مسقط عمان پرداخت شد.
یك مقام ارشد وزارت نفت هندوستان گفت كه پرداخت های بعدی ایران باید به یورو و بعد از 89 روز از تخلیه محموله نفتی در سواحل هند محاسبه می شود.

وی با بیان اینكه پالایشگاههای هند باید به قرارداد پایبند باشند خاطرنشان كرد تهران و دهلی نو به دنبال راه‌حلی دیپلماتیك برای حل و فصل این موضوع هستند.

روزنامه «فاینشنال اكسپرس» درادامه این گزارش با اشاره به سفر وزیرنفت وگاز طبیعی هند در 10 اوریل (22 فروردین ) به ایران نوشت: دراین سفر كانال های بانكی سوئیس ،تركیه و فرانسه برای پرداخت بدهی ایران در نظر گرفته شده است و تركیه هم اكنون منتظر تائید تهران برای پرداخت از این مسیر است.

به گفته كارشناسان ،سفر مودی به ایران و اراده جدی هند برای به دست گرفتن طرح توسعه میدان گازی فرزاد ب و ترك مناقصه به نفع هند می تواند بر كوتاه آمدن یكی از حریف ها در خصوص میزان بدهی كمك كند.

یك مسئول وزارت دارایی هند نیز گفت كه دهلی نو ،1.5 درصد بابت بدهی 6 میلیارد و 500 میلیون دلاری شركت های اسار اویل و منگلور به ایران می پردازد.

وی خاطرنشان كرد هرچند ضرورتی برای پرداخت سود این بدهی وجود ندارد،اما پالایشگران هندی برای نشان دادن حسن نیت خود پرداخت این بهره را پذیرفته اند.



داستان عکس امضاء شده امام (ره)

یادگار امام روایتی را از پاسخ مثبت ایشان به درخواست مشتاقان ایشان برای امضای یادگاری روی عکس‌ها منتشر کرد.
خبرگزاری ایسنا: یادگار امام روایتی را از پاسخ مثبت ایشان به درخواست مشتاقان ایشان برای امضای یادگاری روی عکس‌ها منتشر کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود، زیر این عکس نوشت:

داستان عکس امضاء شده امام (ره)

عید مبعث بر همه دوستان مبارک باد.

یادش یه خیر، یکی از کارهای من در دوره دبستان و شاید اوایل راهنمایی آن بود که قرآن یا عکس امام را خدمت ایشان می بردم و ایشان امضا می‌کردند و آن را به صاحبش بر می‌گرداندم. روزهای خوشی بود. جالب آن بود که امام نسبت به این کار ذره‌ای مخالفت نداشتند. برخی وقت ها هم قند از پیش ایشان بر می داشتیم و ایشان بر آن دست می کشیدند و به مشتاقانش می رساندیم. نوه‌های دیگر هم معمولا چنین می‌کردند.

اما داستان این عکس:

این عکس را که تاریخ آن مربوط به زمان حضور ایشان در نوفل لوشاتو است، در جماران به امضای ایشان رساندم. گیرنده خود عکاس خانه داشت و با وسایل چاپ عکس (که البته فراوان نبود و تنها برخی از عکاسی‌ها در اختیار داشتند)، تعداد زیادی از آن منتشر کرد و مقداری هم به من داد تا به علاقمندان بدهم. اما این عکس‌ها که امضای چاپی داشت هیچ نتوانست جای امضای اصل را بگیرد و طبیعی هم بود که چنین باشد. البته عکس به سبب شادابی و طراوتی که دارد مشتاقان خود را داشت ولی امضای امام البته حلاوت دیگر داشت.

دوش پنهان گفت با من کاردانی تیز هوش

کز شما پنهان نشاید کرد سرّ می فروش

با دل خونین لب خندان بیاور همچو جام

نی گرت زخمی رسد آیی چو چنگ اندر خروش



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار