مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین با اشاره به تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این مگاپروژه، از اعلام آمادگی بیش از 180 سرمایه گذار داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این منطقه خبر داد.
کد خبر: ۱۸۵۲۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸ 21 February 2016

محمد شهباز علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه ویژه اقتصادی نمین با وسعت دو هزار و 55.5 هکتار در چهار پلاک ثبتی در پشت فرودگاه اردبیل در حوزه استحفاظی شهرستان نمین واقع شده است.
او گفت: پس از کناره گیری چند شرکت در نهایت با پیگیری استاندار اردبیل و مطابق تصویب هیات وزیران شرکت سرمایه گذاری شاهد زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران متشکل از بیش از 180 هزار نفر از خانواده های شاهد به عنوان مسوول اجرا و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین معرفی و تعیین شدند.
وی اظهار کرد: شرکت یادشده تاکنون 30 میلیارد ریال به عنوان حقوق بهره برداران اراضی واگذار شده برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بالغ بر 10 میلیارد ریال به شرکت مشاور طرح ، پنج میلیارد ریال برای نقشه برداری و پنج میلیارد ریال برای آزمایش های مکانیک خاک منطقه ویژه اقتصادی نمین هزینه کرده است.
شهباز علیزاده بیان کرد: 90 درصد کارهای مشاوره ای و نقشه برداری منطقه ویژه اقتصادی پایان یافته و به محض تکمیل 10 درصد باقیمانده و تایید نقشه ها در سازمان نقشه برداری کشور عملیات اجرایی و احداث ساختمان های منطقه ویژه اقتصادی نمین آغاز خواهد شد.
او افزود: در بخش اجرایی منطقه ویژه اقتصادی 100 هکتار از مجموع محدوده به بخش خدمات شامل فنس کشی محدوده ، ساختمان های اداری ، گمرک ، بانک ها ، بیمه ها و انبارهای مرکزی اختصاص خواهد یافت که برای احداث ابنیه های مذکور یک هزار و 500 میلیارد ریال هزینه خواهد شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین گفت: بعد از تکمیل بخش خدمات عملیات احداث بخش صنعت با ملاحظه های زیست محیطی آغاز و در سایت منطقه بر اساس نوع فعالیت سرمایه گذاران قطعات متعددی برای واگذاری به سرمایه گذاران در نظر گرفته خواهد شد.
او افزود: قیمت اراضی واگذاری به سرمایه گذاران بخش خصوصی بر اساس تصمیم کمیسیون های تخصصی و بر اساس معیارهای قانونی در زمان واگذاری مشخص و اعلام خواهد شد.
وی اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی نمین به لحاظ نزدیکی به فرودگاه و جاده های اصلی قابلیت ایجاد توریسم سلامت را نیز داراست و برای تحقق آن در منطقه ویژه اقتصادی تلاش خواهد شد.
وی بیان کرد: کارهای عمرانی منطقه ویژه اقتصادی نمین در سال آینده آغاز و تکمیل خواهد شد و پیش بینی می شود کل طرح منطقه ویژه اقتصادی نمین با حدود 15 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در مدت سه تا پنج سال آینده تکمیل شود.
شهباز علیزاده ادامه داد: سرمایه گذاران متعدد ترکیه ای نیز برای فعالیت اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی نمین اعلام آمادگی کرده اند و این منطقه بعد از تکمیل زمینه اشتغال مستقیم دو هزار و اشتغال غیر مستقیم 20 هزار نفر را فراهم خواهد کرد.
او گفت: دفترهای پیگیری امور اجرایی منطقه ویژه اقتصادی نمین در تهران و اردبیل فعال است و این منطقه بعد از تکمیل با تمام مبادی ورودی و خروجی کشور تعامل و همکاری خواهد داشت.
وی ورود کالای مصرف داخلی مطابق مقررات صادرات و واردات ، صدور بدون تشریفات کالا ، ورود کالا از مناطق آزاد تجاری و صنعتی با کمترین تشریفات گمرکی ، خروج بدون تشریفات کالاهای وارده از مناطق آزاد به منطقه ویژه اقتصادی و امکان واگذاری استفاده از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی به اشخاص حقیقی و حقوقی توسط مدیر منطقه را از مشوق های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی نمین برشمرد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین تسهیل واردات و صادرات کالا ، حمایت از صنایع داخلی ، جذب فناوری های نوین ، سرمایه گذاری در تولید و توسعه منطقه ای ، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی ، ارتباط تجاری بین المللی ، تحرک بخشی به اقتصاد منطقه ای ، صادرات غیرنفتی ، ایجاد اشتغال مولد ، جذب سرمایه گذاری ، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده ، ورود ماشین آلات خط تولید ، ابزار و اثایه اداری بدون عوارض گمرکی و اشتغالزایی را از اهداف و مزایای منطقه ویژه اقتصادی در استان اعلام کرد.
منطقه ویژه اقتصادی نمین از مطالبات مردم استان اردبیل بود در سال 92 اولین طرح توجیهی آن آماده و در سال 83 به شورای عالی مناطق آزاد کشور ارائه شد.
این طرح در سال 85 در هیات دولت و در سال 89 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.


منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار