به همت شهرداری اردبیل و در بهبود سیمای شهری در روزهای تاسوعا و عاشورا اجرای طرح پاکبان محرم در اردبیل آغاز شد.
کد خبر: ۱۱۶۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳ 23 October 2015

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، جمع زیادی از جوانان با لباس‌های یکدست با عنوان پاکبان محرم امروز تاسوعای حسینی و فردا همزمان با عاشورای حسینی در مناطق مختلف شهر حاضر شده و در یک فرهنگ‌سازی مناسب سعی می‌کنند تا سیمای شهری را از برخی آلودگی‌ها پاک کرده و زمینه مشارکت مردم را در نریختن زباله به روی زمین، معابر، گذرگاه‌ها و خیابان‌‌ها فراهم آورند.

«فرهنگ نه به ظروف پلاستگی» که شعار حقیقی شهرداری در قالب اجرای طرح پاکبان محرم است فعالیتی مثبت و سازنده است که همه را به استفاده نکردن از ظروف پلاستیکی تشویق کرده و به جای آن از دیگر ظروف احیا شونده و گاه بازیافت استفاده کنند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری اردبیل در زمینه ایجاد طرح پاکبان محرم گفت: در شرایطی که شهرداری از تعیین محل‌های مشخص برای توزیع نذورات محرم و تهیه بافت‌های زباله به تعداد کافی اقدام کرده و در این زمینه اطلاع‌رسانی داشتند علاقمندان به محیط زیست به پوشیدن کاورهای مخصوص در سطح شهر حضوری فعال دارند.

مجتبی لاله این ابتکار شهرداری را مناسب در حفظ محیط زیست اعلام کرد و افزود: این در شرایطی است که پرسنل شهرداری پشتیبانی کافی را از این افراد انجام داده و حضور این افراد در مسیر حرکت دستجات عزاداری به خصوص مکان‌های منتهی به میدان عالی‌قاپو برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه آیین‌های سنتی و باشکوه اردبیلی‌ها در ماه محرم زبانزد عام و خاص بوده و به عنوان پایتخت حسینیت شناخته شده است بهره‌گیری از این ظرفیت برای فرهنگ‌سازی در میان مردم بدون شک یک ایده آگاهانه است که اگر در سال‌های متمادی اجرا شود در بلند مدت نتایج آن را شاهد خواهیم بود به طوری که تاثیری عمیق در سبک زندگی مردم اردبیل برجا می‌گذارد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری اردبیل بیان کرد:‌ اردبیل پس از تشکیل اتاق فکر محیط زیست استان با راه‌اندازی این طرح به همراه پاکسازی مناطق روستایی همچنین حضور فعالان محیط زیست در آیین‌های مختلف زمینه‌ای را فراهم کرده تا همه با حساسیت و رویکرد محیط زیستی سعی کنند تا فضای پیرامونی خود را که در آن زندگی می‌کنند به شایستگی پاس بدارند.

لاله افزود:‌ ظروف پلاستیکی تا 300 سال در طبیعت می‌ماند و تصفیه نمی‌شد و از طرفی استفاده از این ظروف در مواد غذایی گرم سرطان‌زا بوده و برای سلامتی مضر است و با این حال طی سال‌های آینده مواد پلاستیکی با ورود به زندگی مردم جای خود را در توزیع نذورات ماه محرم باز کرده است.

این مسئول تصریح کرد: این درحالی است که در گذشته نه چندان دور ظروف مخصوصی برای این دست برنامه‌های معمول ماه محرم مورد استفاده قرار می‌گرفت که آثار و تبعات کمتری را در سلامتی افراد داشت.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری اردبیل یادآور شد: امسال شهرداری اردبیل به پیشنهاد فعالان محیط زیست در استان در روزهای تاسوعا و عاشورا ظروف گیاهی به ایستگاه‌های صلواتی سطح شهر هدیه کرده است هرچند که مواد پلاستیکی قابل بازیافت به کشور نیز در سطح گسترده نیز وارد شده است.

لاله عنوان کرد: با این حال حرکت شهرداری با توجه به حضور انبوه مردم در سطح شهر در تعطیلات روزهای پایانی دهه نخست محرم به نوعی زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا توجه افکار عمومی را نسبت به ضرورت بازنگری در مصرف بی‌رویه پلاستیک جلب کند.

به گزارشخبرگزاری فارساز اردبیل، اجرای طرح پاکبان محرم در اردبیل آثار خود را به خوبی نشان داده به طوری که دیگر خبری از تلمبار شدن مواد پلاستیکی یکبار مصرف در خیابان‌ها، معابر و کوچه‌ها دیده نمی‌شود و یک شرایط متفاوتی را در این حوزه شاهد هستیم که به بهبود سیمای شهر اردبیل نیز کمک کرده است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار