به گزارش تابناک هرمزگان//معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت : در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، درخصوص توصیه های بهداشتی، بیان کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خوداری شود.
دکتر عبدالجبار ذاکری افزود :افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
معاون بهداشتی تاکید کرد: مردم باید دقت کنند که به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنند. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد، مصرف شود.
دکتر ذاکری گفت :درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.
وی اعلام کرد: درسال جاری تاکنون 13 مورد مشکوک و 3 مورد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو ودر سال گذشته 41 مورد مشکوک و 13مورد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو دراستان شناسایی گردید که همه آنها سابقه تماس با دام داشتند و برای این افراد نمونه گیری های لازم انجام شد و درمانهای اختصاصی را دریافت نمودند .