چغندرقند یکی از محصولات استراتژیک و راهبردی به شمار می‌رود که هر سال در بخشی از اراضی کشاورزی استان کشت می‌شود.
کد خبر: ۱۰۷۴۷۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۴ 31 October 2022


به گزارش تابناک مرکزی، کیشانی مدیرزراعت سازمان جهادکشاورزی استان گفت: سطح زیرکشت چغندرقند در استان ۷۰۰ هکتار است که پیش بینی می‌شود امسال ۳۸ هزار تن محصول برداشت و تحویل کارخانجات قند شود. کیشانی افزود: میانگین برداشت محصول چغندرقند در استان ۵۲ تن است که نسبت به میانگین کشوری ۲ تن بیشتر است. او علت افزایش عملکرد را توجه به توصیه‌های فنی، استفاده از آبیاری نوین در سطح مزارع، استفاده از کود‌های ریزمغذی و تغذیه مناسب و روش‌های به زراعی دانست و گفت: چغندر تولیدی استان به کارخانجات قند در استان‌های اصفهان، همدان و شهرکرد ارسال می‌شود. کیشانی افزایش عملکرد در واحد سطح و استفاده از آبیاری نوین در مزارع را از سیاست های وزارعت جهادکشاورزی دانست که برای کشت این محصول پیگیری می‌شود. حیدری کارشناس جهادکشاورزی هم عیار چغندرقند در استان را بین ۱۶ تا ۱۷ درصد عنوان کرد. حیدری کشت به موقع، استفاده از ارقام مناسب و روش آبیاری نوین و استفاده از علف کش‌ها قبل از کشت را از جمله عوامل افزایش تولید دانست که کشاورزان باید به آن توجه کنند. او در ادامه از کشاورزان خواست پس از برداشت محصول نوار‌های تیپ در مزارع را جمع آوری کنند تا باعث آلودگی محیط زیست نشود. وی گفت: جمع آوری پسماند‌ها تیپ در مزارع، نبود کارخانه قند در استان و هزینه‌های حمل و ارسال محصول به کارخانجات قند در استان‌های دیگر از جمله مشکلات چغندرکاران استان است. برداشت چغندر قند در استان مرکزی از ۲۰ مهر ماه شروع شده و تا اواخر آذر ماه ادامه دارد.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار