هيچ‌گاه نبايد پروتئين از رژيم غذايي حذف شود. اين مواد مغذي به احياي سلول‌ها كمك كرده و براي متابوليسم يا سوخت و‌سازبدن مفيد است. براي لاغري و در عين حال سالم بودن بايد مصرف پروتئين‌هاي گياهي افزايش یابد. با اين كار بسياري از بيماري‌ها از شما دور مانده و پوست و عضلات‌تان سالم‌تر مي‌مانند. در ادامه با 10 منبع گياهي پروتئين بيشتر آشنا می‌شوید.
کد خبر: ۱۰۴۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸ 01 October 2015
تابناک بوشهر:   
بادام
بادام سرشار از كلسيم، آهن و پروتئين‌هاي گياهي است. اين ماده غذايي به‌ويژه براي گياهخواران فوق‌العاده است. علاوه بر اين بادام سرشار از ساليسيلات است كه باعث ساخت اسيد ساليسيليك آسپرين مي‌شود. به اين ترتيب اگر بادام به‌طور منظم مصرف شود به تسكين دردهاي استخواني كمك مي‌كند. 
 
 
گردو
مي‌توانيد روزانه بين 15 تا 30 گرم گردو مصرف كرده و از يك منبع خوب پروتئين گياهي بهره مند شويد. گردو به دليل داشتن پوليفنول‌ها و ديگر آنتي اكسيدان‌هايش باعث بهبود ارتباط بين نورون‌ها مي‌شود. گردو بخشي از رژيم مديترانه‌اي را تشكيل مي‌دهد و از بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي پيشگيري مي‌كند چون حاوي اسيدهاي چرب سالم است. 
 
برنج كامل
با وجود اينكه برنج كامل سالم‌تر است اما بايد بدانيد كه همه انواع برنج‌ها سرشار از پروتئين‌هاي گياهي هستند. اين ماده غذايي حاوي كربوهيدرات، ويتامين‌ها و مواد معدني مورد نياز براي متابوليسم بدن است. اين نوع برنج را به برنامه غذايي تان افزوده و از فوايد آن بهره ببريد. 
 
 
كينوا
كينوا شاخص گليسمي پاييني‌دارد و يكي از منابع گياهي پروتئين محسوب مي‌شود. اين ماده غذايي براي داشتن يك رژيم لاغري بسيار مناسب است. كينوا حاوي فيبر و 9 اسيد آمينه ضروري است و انرژي خوبي به بدن مي‌رساند. كينوا فاقد گلوتن بوده و براي افرادي كه دچار بيماري سلياك هستند مناسب است. 
 
 
جو دوسر
جو دوسر نيز جزو مواد غذايي فوق‌العاده موجود است. مواد معدني، ويتامين‌ها و اسيدآمينه‌هاي ضروري موجود در اين ماده غذايي ارزش بالايي دارند. جوي دوسر باعث بهبود گوارش، كاهش اسيدهاي صفراوي و بهبود عملكرد روده‌ها شده و ايجاد احساس سيري مي‌كند. جو دوسر همچنين به كنترل ميزان قند خون نيز كمك مي‌كند. 
 
 
جلبك ها
جلبك‌ها ده برابر كلسيم بيشتر نسبت به شير دارند. علاوه بر اين جلبك‌ها سرشار از پروتئين گياهي هستند و جزو مواد غذايي بسيار مفيد محسوب مي‌شوند. البته خواص جلبك‌ها به همين جا ختم نمي‌شود. اين مواد غذايي سرشار از ويتامين‌هاي A، C، D، E، B1، B2 و فسفر، پتاسيم، آهن، يد، فيبرها و غيره هستند. 
 
عدس
عدس سرشار از مواد مغذي بوده و يكي از منابع مهم پروتئين گياهي محسوب مي‌شود. عدس حاوي ميزان زيادي فيبر و چربي اندكي است. اين ماده غذايي براي لاغري به شيوه سالم و همچنين افزايش انرژي بدون دريافت چربي موثر است. با مصرف عدس ويتامين‌هاي A، B1، B2، B3، B6، C و E و ... به بدن مي‌رسد. 
 
پسته
اگر پسته دوست داريد مي‌توانيد روزانه بين 15 تا 30 گرم از آن ميل كنيد. به اين ترتيب انرژي و پروتئين خوبي نصيبتان مي‌شود و از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي به ميزان زيادي دور مي‌مانيد. پسته سرشار از چربي‌هاي اشباع نشده مونو و پولي است و به كاهش ميزان كلسترول خون كمك مي‌كند. 
 
 
لوبياها
لوبيا از هر نوع و شكلي كه باشد خوشمزه و مفيد است. اين مواد غذايي حاوي ميزان اندكي چربي است اما در عوض به ميزان زيادي پروتئين‌هاي گياهي، فيبر و كربوهيدرات دارد. لوبياها چربي 
بد خون را كاهش مي‌دهند و به سلامت روده‌ها كمك مي‌كنند. علاوه بر اين قادر به تنظيم قند خون نيز هستند. 
 
گندم سياه
آيا با خواص گندم سياه آشنا هستيد؟ مي‌توانيد اين گندم را از فروشگاه‌ها يا عطاري‌ها تهيه كنيد. گندم سياه يكي ديگر از منابع پروتئين گياهي است و براي تقويت رگ‌هاي خوني و بهبود جريان خون موثر است. بنابراين براي افرادي كه از هموروئيد (بواسير) و رگ‌هاي واريسي رنج مي‌برند مفيد است.  
منبع: روزنامه آرمان

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار