عضو هیات علمی دانشگاه

ممیزی در مصرف انرژی می‌تواند زمینه بهینه سازی در مصرف را هموار سازد

عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی خوزستان گفت: برای غلبه بر ناترازی انرژی باید میزان مصرف را ممیزی کنیم و منابع مصرفی کلان را درست استفاده کنیم.
کد خبر: ۱۱۸۹۹۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۱ 21 November 2024

نواب کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در خوزستان ، اظهار داشت: ناترازی انرژی یک بحران واقعی است و باید بپذیریم و اگر نپذیریم دچار خطای محاسباتی می‌شویم.

وی افزود: ناترازی یا کمبود انرژی زمانی رخ می‌دهد که مصرف بر تولید پیشی بگیرد و امروز باید هر دو بخش را باهم پیش ببریم یعنی هم واحد‌های تولیدی را افزایش دهیم و هم مصرف را منطقی کنیم.

 این استاد دانشگاه کشاورزی خوزستان بیان داشت: در بخش تولید نیاز به روی آوردن به انرژی های تجدید پذیر هستیم و یکی از انرژی‌های پاک و رایگان، انرژی خورشیدی است که بویژه در خوزستان میتواند به راحتی راه اندازی و بهره برداری شود. وی گفت: باید واحدهای مصرف کننده عظیم به سمت این حرکت کنند که خودشان منابع برقی خود را تامین کنند و یا پایان کار ساختمان ها منوط به این باشد که ساختمان ها مجهز به انرژی خورشیدی باشد.

 کاظمی گفت: در بخش مصرف نیاز به ممیزی انرژی داریم یعنی ما باید بدانیم کدام بخش ها چه میزان هدررفت انرژی دارند و راه حل کاهش آن چیست ولی با وجود پیگیری های مستمر هیچ دستگاه دولتی در خوزستان حاضر به ممیزی انرژی واحد خود نشد چرا که انرژی مفت در دسترس است.

این استاد حوزه انرژی گفت: در خوزستان با راهکارهای کم هزینه کوچک میتوان بخش زیادی در انرژی کاهش ایجاد کنیم. به طور مثال عمده مردم خوزستان در طول سفر برای خنک ماندن منزل کولر را روشن نگه می‌دارند که این علاوه بر خطر آتش سوزی هزینه بی نهایت در مصرف برق تولید می کند حال اگر یک شرکتی در استان روی این کولرها کار کند و مدارهای روی آن نصب کنند که کولر فقط در زمانی که دمای اتاق به ۳۰ درجه سانتیگراد نزدیک شد، روشن شود.

کاظمی بیان داشت: در بخش کلان به طور مثال یکی از قسمت‌های عمده مصرف برق در منازل، پمپ آبهای خانگی است که اگر بتوانیم یک پمپ صنعتی در چند نقطه شهر اهواز ایجاد کنیم که فشار آب لازم را تامین کند بخش زیادی از این چندین هزار پمپ خانگی از چرخه مصرف کنار می روند.

این استاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت:دیگر راهکار این است که علاوه بر تنوع در منابع انرژی ، نوع مصرف انرژی را عوض کنیم یعنی ما بجای استفاده از کتری های برقی و یا وسایل برقی به سمت وسایل گازی برویم. بهره وری دستگاه ها و وسایل در مصرف برق را ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان گفت: در بخش فرهنگ سازی مدارس و دانشگاه‌ها مهمترین بخش است و ما در دانشگاه با کمک دانشجویان گروه دانشجوی تأسیس کردیم و دانشجویان هر کجا مصرف غیرمنطقی در انرژی می دیدند گزارش و تذکر میدادند و این باعث شد همه در سطح دانشگاه مقید به مصرف درست بودند.

انتهای پیام / 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار