رئیس پارک علم و فناوری خوزستان:

خوزستان به «هاب انرژی» دانش بنیان تبدیل می‌شود

گروه استان ها - رئیس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: یکی از راهبردهای ما در استان است که با ایجاد هم افزایی بین شرکت ها و پارک های علم و فناوری ۷ استان، زمینه ایجاد و تبدیل شدن به «هاب انرژی» منطقه را فراهم کنیم.
کد خبر: ۱۱۸۹۸۲۹
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰ 20 November 2024

خوزستان به «هاب انرژی» دانش بنیان تبدیل می‌شود

به گزارش خبرنگار تابناک از خوزستان، سید یحیی میرزایی شامگاه سه شنبه در بوت کمپ صادراتی برای شرکتهای دانش بنیان، خلاق و فناور که امروز با حضور مدیران شرکتهای دانش بنیان در اهواز برگزار شد، اظهار داشت: استان خوزستان ماموریت توسعه دانش بنیان و صادرات آن در جنوب غرب کشور با شهرهای عراقی شده است.

وی افزود: دنبال ایجاد پنجره واحد توسعه و صادرات فناوری دانش بنیان به شهرهای عراقی بویژه بصره هستیم و دنبال انتقال فناوری های با تکنولوژی بالا به این شهر هستیم.

رییس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: در اکوسیستم عراق هنوز مسأله فناوری دانش بنیان هنوز شکل کامل و چابکی نگرفته‌است و دنبال ایجاد این تفکر و آموزش هستیم.

میرزایی گفت: یکی از مزیت های مهم بازار عراق و بصره برای پارک و مراکز دانش بنیان خوزستان روابط مرزی و فرهنگی است و شهر بصره در ۱۷ کیلومتری خوزستان است و فعالان اقتصادی می‌توانند به راحتی و بدون روادید وارد عراق شد و شب به منزل برگشت.

این استاد دانشگاه با تشکر از برگزاری این دوره های آموزشی ادامه داد: این دوره های آموزشی بستری برای توسعه و صادرات محصولات دانش بنیان است و یکی از مسایل قابل ذکر این است که هنوز مراکز دانش بنیان داخل به سمت صادرات و بازار خارج حرکت نکردند و از این مساله تا حدودی واهمه دارند.

وی ادامه داد: مسأله تحریم‌ها از دیگر موانع پیشرفت شرکت های دانش بنیان در بخش صادرات است و کشورهای متخاصم روی صادرات و توسعه این شرکتها بویژه در بخش نفت و گاز هستند و از رشد این شرکت‌ها واهمه دارند.

میرزایی ادامه داد: یکی از کاستی های در این حوزه نبود یک راهبرد مشخص در حوزه‌ی توسعه صادرات فرامرزی راهبرد و برنامه مشخص در وزارت علوم و پارک‌ها وجود ندارد و اگر این راهبرد تدوین نشود، سرعت و شتاب لازم ایجاد نمی‌شود.

رییس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: دنبال این هستیم با ایجاد هم افزایی بین شرکتها و پارک های علم و فناوری ۷ استان، زمینه ایجاد و تبدیل شدن به «هاب انرژی» منطقه هستیم.

وی ادامه داد: دنبال ایجاد و تدوین سندهای مشترک و راهبردی برای این تحول هستیم و باید بتوانیم به کریدور و «هاب انرژی» منطقه تبدیل شویم.

میرزایی تاکید کرد: درآمد و اعتبار مالیاتی در منطقه ویژه پتروشیمی خوزستان بالغ بر ۱۲ همت است که در راستای قانون جهش بنیان این اعتبارات مقداری جهت حمایت از شرکت‌های فناوری باشد.

در ادامه این دوره آموزشی، راضیه كهنسال مدیر كریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری‌های معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در اظهار داشت: روند صادراتی شدن شركت‌ها مخصوصاً در حوزه فناوری و نانوفناوری و دانش‌بنیان بسیار سخت و فرسایشی است.

وی افزود: صادرات به‌طوركلی كار سختی است بخصوص زمانی كه در حوزه دانش‌بنیان هم مطرح شود؛ چون تصور دنیا از ایران یك كشور خام فروش است و این تصور، كار را برای صادرات دانش‌بنیان‌ها سخت‌تر می‌كند.

وی خاطرنشان كرد: طبیعی است كه شركت‌های دانش‌بنیان و هایتك و نانویی به‌تنهایی نمی‌توانند این نگرش را تغییر دهند و با اعتمادسازی، محصول خود را به كشورهای مقصد عرضه كند و اینجاست كه ستاد توسعه فناوری نانو و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ورود می‌كند و با ارائه خدمات توانمندسازی، ورود این شركت‌ها به بازارهای جهانی و فروش محصولاتشان را تسهیل خواهد كرد.

مدیر كریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود:در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲ هزار شرکت دانش بنیان در حوزه تولید کالای صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفتند و آمادگی است که به شکل رایگان قبل از پروسه صادرات مورد ارزیابی قرار دهد و این ارزیابی کمک میکند که محصولات صادراتی با کیفیت و دارای قدرت رقابتی باشند.

انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار