کد خبر: ۸۷۸۲۲۶
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۹ 21 July 2020
 

عباس آخوندی

 

[سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال دیگر، احتمالا در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. انصاف نیوز به مرور رزومه‌ی نامزدهای احتمالی این انتخابات را منتشر می‌کند]

«عباس آخوندی»، وزیر سابق راه و شهرسازی در سال ۱۳۳۶ به دنیا آمد. پدر او شیخ علی آخوندی، روحانی مجتهد و ناشر کتب دینی بود و مادرش نیز فرزند ارشد علامه امینی است.

آخوندی دارای دکتری اقتصاد سیاسی از دانشگاه رویال هالووی لندن بوده و کارشناسی ارشد خود را در رشته‌ی راه و ساختمان از دانشگاه تهران اخذ کرده است. او اکنون نیز در همین دانشگاه مشغول تدریس است.

بنا بر آنچه در زندگینامه‌ی رسمی منتشر شده‌ی آقای آخوندی آمده است، او در نخستین روزهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران با «رایزنی‌هایی با فرماندهان» به همراه همکارانش در جهاد سازندگی «ستاد پشتیبانی جنگ را در جهاد سازندگی بنیان گذاشت» و «شخصاً مسئولیت آن را در مرکز به عهده گرفت».

آخوندی در تابستان ۶۱ به‌عنوان معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور انتخاب شد و به گفته‌ی خودش بیشتر از نگاه امنیتی با نگاه اجتماعی فعالیت کرد. او در آن زمان ستاد مرزها و ستاد مبارزه با مواد مخدر را بنیان نهاد.

آخوندی در سال ۱۳۶۶ به ریاست بنیاد مسکن منصوب و پس از زلزله‌ی رودبار و منجیل مسئولیت بازسازی را عهده‌دار شد. او در دولت دوم سازندگی وزیر مسکن شد.

عباس آخوندی در شهریور ۷۶ قائم‌مقام سازمان صداوسیما شد و پس از یک سال از این سِمت کناره‌گیری کرد. روایت او از این دوره‌ی مدیریتی: «در این مسئولیت، موضوع رابطه‌ی توسعه و رسانه را جدی گرفتم و مفهوم نقد اقتصادی و اجتماعی را در دستور کار رسانه قرار دادم. البته بعدها این کار کاملا منحرف شد و بیشتر ابزاری شد برای گروهی به شکل یک حزب تمام عیار و یا به عبارت بهتر یک باند سیاسی بی نام و نشان که برای راندن حریف و رجال ملّی‌ کشور از صحنه و تمرکز قدرت از آن استفاده کردند».

آخوندی در انتخابات۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرد و به‌عنوان نماینده‌ی ستاد انتخاباتی موسوی با شورای نگهبان فعالیت داشت. او در جلسه‌ی رهبری با نمایندگان نامزدهای انتخابات به‌عنوان یکی از نماینده‌های ستاد میرحسین حضور داشت. بر اساس آنچه از سوی دفتر رهبری منتشر شده است، او در این جلسه گفته بود: «… آقای خامنه‌ای! این دفعه به‌نظر من مشکل فساد در مقدمات انتخابات است که من صبح خدمت آقای کدخدایی هم عرض کردم. متاسفانه این دفعه شورای نگهبان در مقدمات انتخابات خوب مراقبت نکردند. وگرنه من با نظر حضرتعالی موافقم که صندوقها را بیست بار هم که بشمارند، نتیجه آراء عوض نخواهد شد. اگر صندوق‌ها را بازشماری کنند، خیلی اتفاقی رخ نمی‌دهد؛ ممکن است یک کمی این ور و آن‌وَر بشود. ولی در مقدمات انتخابات مشکل بسیار زیادی هست که در واقع همان جو بی‌اعتمادی را که آقای دانش جعفری گفتند ایجاد کرده و کسی نمی‌تواند زیر بار نتیجه انتخابات برود. من خواهشم از حضرتعالی این است که شورای نگهبان را موظف بفرمایید که مقدمات انتخابات را بیش از روز رای و صندوق مورد توجه قرار بدهد؛ چون آنها بسیار مهم‌تر از خود روز رای‌گیری است».

عباس آخوندی پس از انتخاب روحانی به‌عنوان وزیر راه و شهرسازی کار خود را آغاز کرد. یکی از مهم‌ترین حاشیه‌های حضور او در وزارت راه و شهرسازی به موضوع مسکن مهر بازمی‌گشت. آخوندی از منتقدان جدی این طرح بوده و با وجود آن که بر انجام تعهدات دولت قبل تاکید داشت اما همواره انتقادات صریحی را نسبت به مسکن مهر بیان می‌کرد. او در دوران وزارت خود سه بار استیضاح شد که در هر سه مورد با رای اعتماد مجدد مجلس به فعالیت خود ادامه داد؛ استیضاح‌هایی که به گفته‌ی او «ارتباط ضدرسانه با هسته‌ی شکل‌دهندگان استیضاح کاملا روشن بود».

از اتفاقات دیگر حاشیه‌ای در دوران وزارت آخوندی می‌توان به حادثه‌ی برخورد قطار در ایستگاه هفتخوان سمنان و جمله‌ی جنجالی او درباره‌ی بیمه بودن جانباختگان این حادثه اشاره کرد. به گفته‌ی آخوندی «در این مورد ضدرسانه و رادیو و تلویزیون، به اصطلاح رسانه ملّی کاملا هماهنگ و هم راستا عمل کردند. آنان با منحرف ساختن گفته ی من چنین نقل قول کردند که وزیر گفته جانباختگان بیمه بوده اند ودیه شان پرداخت می شود و جا هیچ نگرانی نیست. و بدین ترتیب نمکی بر زخمِ دل تمام مردم ریختند و از من تصویری چونان شمر سنگدل ساختند که گویی تعمدا و با مباشرت مستقیم حادثه را سازمان داده ام تا مسافران کشته شوند و واگن ها آتش بگیرند. حال آنکه سنگدل آنان بودند که در خلوت خود بر مزار جانباختگان جشنی به پا کردند که وزیر را بر زمین زدیم».

عباس آخوندی در دولت دوم روحانی نیز به‌عنوان وزیر راه و شهرسازی انتخاب اما در نهایت با استعفایی اعتراضی از دولت خارج شد. او دلایل استعفای خود را «ضعف حاکمیّت قانون، پذیرشِ عملی موجودیّتِ دولتِ موازی به ویژه در دوره‌ی دوم، کم تعهدی به حقوق مالکیّت، بی توجهی به رعایت شرایط بازار رقابتی و آزاد و اختلاف نظر با رئیس‌جمهور در حوزه‌ی مسکن» اعلام کرد.

آقای آخوندی از چهره‌های میانه‌رو است که در اقتصاد به اصول اقتصاد بازار آزاد اعتقاد داشته و در حوزه‌ی سیاسی و اجتماعی نیز ایده‌ی «ایرانشهری» را دنبال می‌کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار