وزیر کشور امروز راهی بهارستان شد تا گزارشاتی به نمایندگان ارائه کرد اما این جلسه با حواشی روبه رو شد.
کد خبر: ۸۶۶۳۸۱
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴ 23 June 2020

به گزارش تابناک خوزستان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز مهمان بهارستانی‌ها بود تا درباره مسائل داخلی کشور توضیحاتی ارائه کند. او در صحبت‌هایش از آسیب‌های اجتماعی و مسائل مرزها و امنیت داخلی سخن به میان آورد و در این میان از لزوم وحدت و انسجام تاکید کرد. اما همینکه صحبت‌های او به پایان رسید سیل تذکرات از موضوع اعتراضات آبان ۹۸ تا وضعیت معیشتی به راه افتاد و نمایندگان با تب و تاب تندی انتقاداتشان را خطاب به وزیر کشور مطرح کردند؛ آتش این انتقادات گاهی آنقدر تند شد که نماینده‌ای در خواست دادگاهی کردن رحمانی فضلی را مطرح  کرد. البته این اظهارات و تذکرات بی‌پاسخ نماند.

درخواست برای دادگاهی کردن وزیر کشور

اردشیر مطهری نماینده مردم گرمسار از جمله افرادی بود که میکروفنش برای انتقاد به وزیر کشور باز شد. او گفت: بین روش‌های کلاسیک برای امنیت کشور در تئوری‌ها و کف خیابان تفاوت وجود دارد، در جریان گرانی بنزین تدبیری در اجرا در کف خیابان در رفتار با مردم صورت نگرفت و صف معترضان و مردم با تماشاچیان تمیز داده نشد.

او ادامه داد: بنزین باید گران می‌شد و در این شکی نیست اما آقای وزیر کشور شما مسئول امنیت، معیشت، زندگی و سرنوشت مردم هستید اما در قضیه بنزین تدبیری صورت نگرفت.

او ادامه داد: این همه خسارت جانی و مالی به مردم زده شد، چه کسی باید جواب بدهد؟ یک نفر از این مسئولان را پای دادگاه ببریم و سوال کنیم که نقش ما در قضیه چه بوده است رئیس‌جمهور گفت کسی به من نگفت بنزین گران شده است، اینکه تدبیر نیست شما وزیر کشور هستید و اتفاقاتی که افتاد و آتش‌سوزی و خساراتی که صورت گرفت، محصول بی‌تدبیری شماست

مطهری ادامه داد: آقای وزیر کشور باید در دادگاه محاکمه شود مگر ما شوخی داریم؟ آقای وزیر آمار کشته‌ها و خسارت اقتصادی زیاد است. چرا کسی به وزیر کشور نمی‌گوید جواب دهد!

بسیاری از افراد در شهرها بدون روسری قدم می‌زنند

 محمدرضا احمدی نماینده رشت نیز در تذکری خطاب به وزیر کشور گفت: ما در این کشور بر خون شهدا تکیه کرده‌ایم و زندگی می‌کنیم، اما امروز بسیاری از افراد در شهرها بدون حجاب، روسری و پوشش اولیه و امکانات اولیه قدم می‌زنند، آقای وزیر من و شما باید پاسخ شهدا را بدهیم.

او ادامه داد: عزل و نصب‌های بی‌حساب و کتاب در شهرستان‌ها و استان‌ها بیانگر چیست؟ نباید تابع جریان خاص سیاسی باشید که برای شما تصمیم بگیرند، همچنین درخصوص آمران به معروف و ناهیان از منکر مواضع خوبی نمی‌گیرید.

احمدی همچنین به مساله حاشیه‌نشینان اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشور ما و در استان‌های مختلف به ویژه شهر من رشت با وضعیت بسیار بدی در حال زندگی هستند.

او گفت: از همه مسئولان تقاضا داریم به پوشش مردم در شهرها به ویژه در شهر ما توجه کنند.

پاسخ‌گویی درباره تسهیل ازدواج

تذکرات نمایندگان به وزیر کشور به موضوعاتی اقتصادی و وضعیت معیشتی هم کشیده شد تا جایی که احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در اخطار مستند به اصل ۱۰ قانون اساسی گفت: خانواده بنیادی‌ترین رکن جامعه اسلامی است. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب به رئیس مجلس وقت تذکر داد که حرمت اجرای قانون باید در مجلس و توسط رئیس مجلس رعایت شود.

او خطاب به قالیباف افزود: شما به رکن خانواده اهمیت ویژه‌ای می‌دهید، این در حالی است که همه برنامه ریزی‌ها و مقررات باید برای تشکیل خانواده و ازدواج باشد.۱۴ سال پیش قانون تسهیل ازدواج در مجلس مصوب شد و باید وزیر کشور و وزرای مسکن و راه در این باره گزارشات لازم را تهیه می‌کردند و به کمیسیون فرهنگی می‌داند.

راستینه گفت: جوان مظلوم ایرانی همچنان مشکل مسکن و تسهیلات لازم برای ازدواج و تشکیل خانواده دارد و عملا خبری از اجرای این قانون نیست.من به عنوان یکی از نمایندگان جوان مجلس از رئیس مجلس می‌خواهم که به دولت تذکر دهد چرا در این باره کاری نکرده است، زیرا آینده کشور به دلیل کاهش ازدواج و موالید به مشکل برخواهد خورد.

او ادامه داد: وزیر کشور طبق این قانون موظف بوده کمیته ساماندهی ازدواج را حضور روسای شورای شهر و امام جمعه در استان‌ها تشکیل دهد و نسبت به تهیه تالارهای رایگان اقدام کند، ضمن این که بعد از عملیاتی شدن این قانون باید گزارش ۳ و ۶ ماهه به مجلس می‌داد.جوان مظلوم ایرانی امروز با وضعیت سخت تهیه مسکن و ازدواج مواجه بوده و عملا شرایط تشکیل خانواده را از دست داده است که او هم اکنون شرمنده خدا، خانواده و خود است.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار قانون اساسی راستینه گفت: این موضوع از قوانینی است که به آن عمل نشده و باید در امر نظارت در مجلس به آن توجه ویژه‌ای شود.

چرا وزیر کشور از قیمت پراید خجالت نمی‌کشد

هادی بیگی‌نژاد نماینده ملایر نیز در واکنش به سخنان وزیر کشور گفت: چند روز پیش فردی مرا دید و پرسید آیا نماینده مجلس هستید؟ و من گفتم بله، از من پرسید خجالت نمی‌کشید که پراید ۸۰ میلیون شده باشد؟ من از این وضعیت خجالت می‌کشم، آقای وزیر کشور! آیا شما خجالت نمی‌کشید؟ حقوق کارگر حدود دو میلیون تومان است، پول پیش خانه به طور متوسط متری چهار میلیون تومان است و دلار طی چند سال گذشته هفت برابر شده است. من از این وضعیت خجالت می کشم آیا شما خجالت نمی‌کشید؟

او ادامه داد: ممکن است بگویید به شما چه ربطی دارد؟ در پاسخ باید بگویم که وقتی اتفاقی ناامنی ایجاد کند متولی امر شما هستید. همانطور که در ماجرای بنزین متولی شما بودید. امروز مردم به واسطه مشکلاتی که دارند، عصبانی هستند و دشمن تلاش می‌کند عصبانیت مردم را به بیرون آورده و آنها را به خیابان بکشد. منصوبان شما در استان‌های مختلف پیگیر عصبانی نشدن مردم نیستند.

 او همچنین با اشاره به اقدامات آموزش و پرورش در همه گیری کرونا به ضعف‌های این وزارتخانه اشاره کرد و خطاب به وزیر کشور گفت: بسیاری از ضعف‌های این وزارتخانه قابل رفع بود اما وقتی به منصوبان شما رجوع می‌کردیم توجهی نمی‌کردند. منصوبان شما برای رفع مشکلات مردم در میدان نیستند. آنها حتی در میان مردم راه هم نمی‌روند، راه رفتن که دیگر پول نمی‌خواهد اراده و غیرت می‌خواهد. شما از وحدت حرف می‌زنید اما به نظرم با کسی که هیچ توجهی نمی‌کند نمی‌توان وحدت داشت.

پاسخ رحمانی‌فضلی و پیشنهاد جلسه غیرعلنی

انتقادهای نمایندگان بی‌پاسخ نماند و بعد از پایان تذکرات عبدالرضا رحمانی فضلی دوباره پشت تریبون قرار گرفت تا به سوالات نمایندگان پاسخ دهد. او گفت: وزارت کشور وزارتخانه گسترده‌ای بوده و ماموریت‌های مختلفی برعهده دارد. بنده از همین‌جا اعلام آمادگی می‌کنم که در هر زمینه‌ای که دوستان تشخیص دادند بنده در مجلس شورای اسلامی حاضر شده و به آنان توضیح دهم. در خصوص مسائل امنیتی نیز نمی‌توان همه مسائل را از پشت تریبون مطرح کرد. اگر لازم است جلسه‌ غیرعلنی برگزار شده تا بنده به طور کامل قضیه را توضیح دهم. طرح برخی از مسائل پشت تریبون به این گونه صحیح نیست. بنده دیدم که یکی از دوستان یکی از استانداران را مورد خطاب قرار داد و به ایشان اتهاماتی را وارد کرد در حالی که ایشان اینجا نبوده و نمی‌توانند از خود دفاع کنند.

اگر اصولگرا هستیم باید به اصول اخلاقی پایبند باشیم

رحمانی فضلی کنایه‌ای هم به نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم زد و گفت: اگر ما اصولگرا هستیم باید به اصول اخلاقی و رفتاری پایبند بوده و از آنها تبعیت کنیم. صحبت‌هایی که دوستان در خصوص بحران داشتند حاکی از آن بود که از بحران هیچ اطلاعی ندارند. موضوع بنزین مصوبه‌ سران قوا بود و در شورای عالی امنیت ملی و دولت مطرح شده بود و کل کشور آمادگی لازم برای اجرای آن را داشت، چرا که دقیقا یک سال در سه کمیته فنی، تبلیغاتی و انتظامی پیگیری شده بود.

هیچ کس راضی نیست که یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود

او درباره حوادث آبان و افزایش قیمت بنزین گفت: بارها اجرای این تصمیم به عقب افتاده بود تا تدابیر لازم اندیشیده شود. هیچ کس راضی نیست که یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. بنده از همین جا از تمام نیروهای امنیتی و انتظامی که در صحنه بودند تشکر می‌کنم. دلیل آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی باز می‌گردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به راحتی نمی‌توان به افرادی که امنیت کشور را تامین می‌کنند اتهام زد.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص تغییرات غیرکارشناسی در وزارت کشور بیان کرد: بنده زمانی که بر سر کار آمدم حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از بیرون وزارتخانه بودند، اما امروز ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از داخل خود وزارت کشور انتخاب شده و در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شده است. بنده خودم در خصوص عدم توسعه یکنواخت در استان‌ها منتقد بودم که نتیجه نظامات کشور است. چقدر وزارت کشور در این حوزه‌های اقتصادی نقش دارند. وزارت کشور ۲۰۶ اختیار را به استان‌ها داده است و بنده خود نیز موافق مدیریتی بدون تمرکزگرایی هستم. بنده در مسائل امنیتی از مدیریت تمرکززدا حمایت می‌کنم با این‌که از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، در مسائل توسعه‌ای و اقتصادی که دیگر جای حرفی باقی نمی‌ماند.

وزیر کشور در ادامه تاکید کرد: نیروهای انتظامی در حوادث همه تلاش خود را با امکانات کم به کار می‌گیرند. شما نیز کمک کنید تا ما بتوانیم نیروی انتظامی را تقویت کنیم. در خصوص مرزها نیز از ۲۵۰۰ کیلومتر خلأ مرزی امروز به ۹۵۰ کیلومتر رسیده‌ایم. ۳۰۰ میلیون دلار نیز با تصویب شورای عالی امنیت ملی و تایید مقام معظم رهبری برای این امر اختصاص یافته است.

او در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص اختلافات قبیله‌ای در خوزستان مطرح کرد: اختلافات در آن منطقه به حدود ۸۰ سال پیش باز می‌گردد، اکنون نیز زمانی که این اتفاق افتاد ما از تهران نیروی ویژه به شهرستان فرستادیم و با ریش‌سفیدان صحبت کرده و مساله حل شد. در خصوص بی‌عدالتی در اصفهان نیز بنده دقیقا متوجه موضوع نشدم اما باید بگویم که قانون معیار عدالت ما است. برخی از مسائل که مطرح می‌شود در حوزه کاری وزارت کشور نیست.

کاهش سرمایه‌ اجتماعی نتیجه عملکرد همه دستگاه‌ها است

او در ادامه با تاکید بر این‌که کاهش سرمایه‌ اجتماعی نتیجه عملکرد همه دستگاه‌ها است، بیان کرد: بی‌اعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی صرفا به عملکرد یک دستگاه باز نمی‌گردد، بلکه هر یک از ما به نوبه خود در آن نقش داریم. زمانی که مسائلی غیر قابل اثبات و بدون استناد از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد و شنونده آن را می‌شنود، قطعا بی‌اعتمادی رخ می‌دهد. باید از تریبون مستند حرف بزنیم. بنده در هر زمینه‌ای که مسئولیت داشته و خطا کرده‌ام آن را می‌پذیرم.

رحمانی فضلی ادامه داد: در خصوص تنظیم بازار هیچ اختیاری به استان‌ها داده نشده است. در خصوص تقسیمات کشوری نیز فرآیندی قانونی طی شده و بنده هیچ دخالتی در خلاف قانون در این حوزه ندارم. جنبه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و جمعیتی همه شاخصه‌هایی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد و ما خلاف قانون عمل نکرده‌ایم.

نمی‌گویم که هیچ قاچاقی از مرزها صورت نمی‌گیرد

وی در ادامه با اشاره به این‌که گرانی کالاها به وزارت کشور باز نمی‌گردد، بیان کرد: بنده به عنوان یک کارشناس آماده هستم تا در این حوزه صحبت کرده و راه‌حل و پیشنهاد ارائه کنم، اما این‌که بگوییم پراید گران شده و اکنون وزیر کشور باید پاسخگو باشد ربطی به وزارت کشور ندارد. در حوزه قاچاق کالا نیز در این دولت گام‌های بلندی برداشته شده است. ۸۰ درصد سامانه‌ها در حوزه مبارزه با قاچاق فعال شده که مبدا، مقصد و مسیر پول و کالا را روشن می‌کند. بنده نمی‌گویم که هیچ قاچاقی از مرزها صورت نمی‌گیرد اما نیروی انتظامی و سپاه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا قاچاق به حداقل برسد.

وزیر کشور ادامه داد: وزارت کشور بسیار متنوع بوده و بنده حاضر هستم در خصوص مسائل امنیتی در جلسه‌ای غیرعلنی به نمایندگان توضیحات لازم را ارائه کنم. استانداران نیز سعی می‌کنند تا در حوزه‌های مختلف که اختیارات دارند ورود کرده و به حل مسائل و مشکلات بپردازند.

توصیه قالیباف  به وزیر کشور

محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس را به عهده داشت پس از گزارش وزیر کشور در مجلس اظهار داشت: همه ما می‌دانیم که استانداران، فرمانداران و بخشداران نمایندگان عالی دولت بوده و مسؤول هماهنگی هستند که آنها رئیس شورای امنیت، رئیس شورای برنامه‌ریزی، رئیس شورای اجتماعی و رئیس شورای فرهنگی هستند.

وی ادامه داد: تمام ظرفیت استان در اختیار استاندار است و اگر نمایندگان مجلس توقع برطرف کردن این مشکلات را از شما دارند، ما می‌خواهیم این مطالبه را دنبال کنید

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار