استاندار خوزستان در نشست دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز؛
استاندار خوزستان گفت: تمام تلاش خود را برای برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز به کار می‌گیرم تا این جشنواره فاخرتر و با شکوه‌تر از دوره قبل برگزار شود.
کد خبر: ۷۹۵۷۶۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹ 10 November 2019

غلامرضا شریعتی در نشستی با اعضای شورای اجرایی دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز با اشاره به سرنوشت جشنواره تئاتر بین‌المللی ایران زمین بیان کرد: معتقدم هر رشته مخاطبانی دارد که باید به آن‌ها احترام بگذاریم و بنا نیست آنچه مورد علاقه نیست تعطیل شود.

وی گفت: اگر جشنواره تئاتر ایران زمین ادامه پیدا می‌کرد اکنون جشنواره مهمی به شمار می‌رفت و هیچ جشنواره‌ای توان رقابت با آن را نداشت. به طور قطع اگر این جشنواره ادامه پیدا می‌کرد ثمرات آن برای اهل هنر، جامعه و مخاطبان بود.

استاندار خوزستان ادامه داد: تمام تلاش خود را برای این جشنواره به کار می‌گیرم و هنرمندان نیز تمام آن چیزی که لازم است را آماده و به ما اعلام کنند تا از طریق دستگاه‌های مختلف استان امکانات را برای هر چه بهتر برگزاری جشنواره بسیج کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که این جشنواره در دهه‌های آینده کاری ارزشمند و ماندگار و منشا خدمات فراوان برای حوزه فرهنگ استان و اهواز باشد.

در ادامه محمد جوروند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و دبیر دومین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز گفت: پس از تعطیلی جشنواره تئاتر بین‌المللی ایران زمین اهواز هیچ اتفاق و رویداد بین‌المللی در حوزه تئاتر در اهواز نداشتیم. برای همین تصمیم بر این شد با توجه به وجود مخاطبان تئاتر یک جشنواره بین‌المللی به صورت فستیوال در استان شکل گیرد.

وی بیان کرد: این برنامه با هدف و نگاه ایجاد نشاط و شادابی و همچنین ایجاد امید در بین مردم خوزستان برگزار می‌شود و برای آن برنامه‌ریزی خوبی شده است.

وی یادآوری کرد: سال گذشته این برنامه به صورت آزمایشی در بهبهان برگزار شد و بیش از پنج هزار مخاطب در آن شرکت کردند لذا پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۱۵ هزار نفر در اهواز شرکت کنند که لازم است با هماهنگی مدیران، مسیر مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.

حسین ذوالفقاری رئیس شورای راهبردی استان خوزستان نیز در این جلسه گفت: فراخوان دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز از هفتم فروردین هم‌زمان با روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد و از سراسر کشور در این جشنواره نمایش داریم.

ذوالفقاری افزود: این دوره از جشنواره با شعار «آب طعم زندگی» برگزار می‌شود و از جمله محورهای این جشنواره می‌توان به توجه خلاقانه به مفهوم شعار سال رونق تولید با موضوع جشنواره، نقش آب بر زندگی انسان، پرداختن به تاریخ حیات انسان و تاثیر آب در زندگی جوامع دیروز تا امروز، تاثیر اقلیمی در کمبود و بحران بی‌آبی در آینده و رفتار جامعه ایران با مسئله مهمی به نام آب اشاره کرد.

وی توضیح داد: سیره عملی پیشوایان در مصرف بهینه آب، سلسله چالش‌ها و مشکلات ناشی از کمبود آب، بررسی استفاده نادرست از منابع آب در کشور، بررسی پیامدهای زیست محیطی و اثرات روانی آن بر جامعه، ایجاد گفتمان فرهنگی با محوریت موضوع حیاتی و شرایط اقلیمی کشور با تاکید بر موضوع آب برای تولید آثار نمایشی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در میان مردم استان خوزستان به همراه ارتقای بینش فرهنگی جامعه از دیگر محورهای جشنواره است.

رئیس شورای راهبردی تئاتر خوزستان ادامه داد: این جشنواره در پنج بخش تئاتر صحنه‌ای ایران، تئاتر صحنه‌ای بین‌الملل، تئاتر خیابانی و محیطی، تئاتر کودک و نوجوان و عروسکی، مسابقه طرح و ایده نمایشنامه برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره پنج بخش و برنامه‌های جنبی متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به شادپیمایی در روز ۳۰ آذر اشاره کرد. در این برنامه قرار است کودکان در کنار ۲۰ عروسک غول پیکر با عروسک‌های خود حضور داشته باشند.

ذوالفقاری ادامه داد: هنرمندان مطرحی چون مرضیه برومند، مجید قناد و همچنین عمو مهربان، خاله رویا و عموسعید که در حوزه کودک برنامه اجرا می کنند در شادپیمایی حضور دارند و در طول مسیر مشخص به اجرای برنامه می‌پردازند.

وی با اشاره به موضوع جشنواره گفت: موضوع جشنواره امسال آب و شعار آن «آب طعم زندگی» انتخاب شده است، در این رویداد نمایش حرکتی با موضوع سیل اخیر نیز اجرا می‌شود.

ذوالفقاری اجرای تئاتر خیابانی را از دیگر برنامه‌های جنبی جشنواره خواند و گفت: هر شب در هشت نقطه از اهواز تئاتر خیابانی اجرا می‌شود و در کنار آن تئاتر محیطی با موضوع شهدای غواص به نام «دریادلان» در کنار رودخانه کارون به اجرا درمی‌آید.

وی گفت: امسال بخش مهم و کمتر دیده شده پژوهش نیز در این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده که بخش بسیار خوب و مهمی است و در حوزه تئاتر نخستین بار است که شکل می‌گیرد.

رییس شورای راهبردی خوزستان با بیان اینکه ۲۷ استان در این جشنواره شرکت می‌کنند، گفت: بخش بازار تئاتر با توجه به اهمیت اقتصاد تئاتر امسال برای نخستین بار راه‌اندازی می‌شود که برای این منظور چهار مدیر فستیوال خارجی شامل مدیران جشنواره آسیای میانه و جشنواره‌های ارمنستان، آذربایجان و گرجستان دعوت شده است.

وی افزود: چهار نمایش خارجی در این جشنواره حضور دارند که یک نمایش از اروپا و سه نمایش دیگر متقاضی از کشورهای ارمنستان، تاجیکستان، گرجستان، ترکیه و آذربایجان هستند و در جشنواره حضور خواهند یافت.

ذوالفقاری بیان کرد: مدیران خارجی فستیوال‌هایی که در جشنواره حضور دارند نمایش‌های اجرا شده را می‌بینند و عقد قرارداد می‌شود و گروه‌ها در کشورهای خارجی اجرا می‌کنند که موجب ایجاد درآمد برای آن‌ها می‌شود.

وی به بخش کودک و نوجوان و بخش عروسکی جشنواره اشاره کرد و گفت: تاکنون در این بخش ۷۰ اثر از کل کشور به دست ما رسیده است و در یک سالن برای تمامی مدارس اهواز نمایش ها اجرا می‌شود.

رییس شورای راهبردی استان خوزستان گفت: از صدا و سیمای استان درخواست می‌کنیم پلاتوی واقع در مرکز صدا و سیمای سابق استان را در اختیار ما قرار دهد تا برای اجرای نمایش از آن استفاده شود.

وی افزود: این جشنواره تلاش می‌کند طی هفت روز اهواز را تحت‌الشعاع تئاتر قرار دهد و سعی ما این است که بیشتر در محیط‌های عمومی و برای مردم باشد.

 حشمت‌الله قاسمی دبیر اجرایی جشنواره در این نشست اظهار کرد: تئاتر را به نتیجه رساندن سخت اما لذت بخش است و نیاز دارد مسئولان متولی همیشه در این کار در کنار هنرمند باشند.

وی افزود: در حال حاضر ما نیاز به سالن برای اجرای تئاتر در اهواز داریم هر چند اداره کل ارشاد سالن‌هایی را در دست ساخت دارد اما به جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز نمی‌رسند. لذا انتظار می‌رود تا اسفند و برای جشنواره‌های دیگر آماده شوند.

قاسمی گفت: برای این دوره از جشنواره تاکنون ۳۵۰ مهمان دعوت شده که تعدادی از آن‌ها خارجی هستند و قطعا هزینه‌هایی از قبیل اسکان و ترابری برای آن‌ها نیاز است، اگر مسئولان قول دهند امکانات لازم را در اختیار ما بگذارند، تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا جشنواره‌ای درخور تئاتر خوزستان برگزار شود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار