معاون عمرانی استانداری خوزستان در خصوص لایروبی رودخانه کارون گفت: شهرداری اهواز باید وظایف خود را در این زمینه انجام دهد. جمع‌آوری رسوبات رودخانه کارون نباید شائبه‌ای ایجاد کند که دستگاه‌ دیگری از کار خود دست بکشد.
کد خبر: ۷۶۰۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۲ 06 July 2019
فاضل عبیات در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (15 تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص ساماندهی فاضلاب شهری اهواز اظهار کرد: این موضوع سال‌هاست به یک دغدغه جدی تبدیل شده است و سالیان سال است که در این زمینه صحبت می‌شود.
 
به گزارش"تابناک" وی افزود: شرکت آب و فاضلاب اهواز باید برنامه خود را در این زمینه ارائه دهد. اینکه عنوان می‌شود مساله اعتبار باعث متوقف شدن یک طرح شده، بحث کلی و همیشگی است. باید اصل موضوع بیان و مشکل رفع شود.
 
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: قطعا در آینده گفته خواهد شد که عرضه مهار آلایندگی‌های کارون را نداشته‌ایم و مجبور شده‌ایم از بالادست برای آبادان آب بیاوریم. در حالی که وظیفه ما رسیدگی به این موضوع است.
 
عبیات گفت: جهت ساماندهی فاضلاب شهری اهواز باید برنامه‌ای ارائه شود و شرکت آب و فاضلاب در این زمینه فعال‌تر اقدام کند زیرا تنها مطرح کردن نبود اعتبارات در این زمینه کفایت نمی‌کند. اگر شرکت آب و فاضلاب اهواز در این زمینه فعال‌تر عمل کند می‌تواند وزارت مربوطه را نیز فعال کند.
 
وی تصریح کرد: زمانی که مسئولیتی به یک فرد داده می‌شود باید در این زمینه اقدام کند در غیر این صورت فلسفه وجود وی، روی هوا است. بحث ساماندهی آلایندگی‌های کارون بسیار مهم است و باید علت مشکلات مربوط به آن مشخص شود. همچنین باید مدیران دغدغه زیست محیطی داشته باشند.
 
عبیات گفت: شرکت آب و فاضلاب اهواز باید برنامه یا اظهار عجز خود را در زمینه ساماندهی فاضلاب شهری اعلام کند.
 
وی در خصوص موضوع امکان‌سنجی انتقال و تصفیه فاضلاب شرق و غرب اهواز به تاسیسات تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، گفت: شرکت توسعه نیشکر باید اعلام کند که آیا ظرفیتی برای اجرای این طرح دارد یا خیر و اینکه آیا می‌تواند در زمینه تصفیه فاضلاب اهواز کمک کند تا طبق قانون، وزارت نیرو در ازای هر میزان تصفیه فاضلاب، آب خام دریافت کند و نظر خود را نیز در این زمینه ارائه دهد.
 
وی عنوان کرد: همچنین در بحث تجهیز برخی تصفیه‌خانه‌ها باید اقدام بیشتری انجام و راه‌حل‌های مناسب در این زمینه ارائه شود.
 
معاون عمرانی استانداری خوزستان در خصوص لایروبی رودخانه کارون گفت: شهرداری اهواز باید وظایف خود را در این زمینه انجام دهد. جمع‌آوری رسوبات رودخانه کارون نباید شائبه‌ای ایجاد کند که دستگاه‌ دیگری از کار خود دست بکشد.
 
همچنین هوشنگ حسونی زاده اظهار داشت: طرح احیا و علاج بخشی رودخانه کارون در سال ۱۳۹۵ توسط سازمان آب و برق خوزستان تهیه و در شورای عالی آب مطرح و تصویب شده است.

وی افزود: این طرح پنج ساله شامل مجموعه طرح‌هایی است که به نوعی بر روی آلودگی رودخانه کارون تأثیرگذار هستند که طرح‌های آب و فاضلاب شهری، زهکش های کشاورزی و زهاب های صنعتی که وارد کارون می‌شود از آن جمله است.

حسونی زاده اعتبار این طرح را بیش از ۸۷ هزار میلیارد ریال در ۲ بخش خصوصی و دولتی، عنوان کرد و گفت: در سال ۹۷ اعتبار یک هزار میلیارد ریال برای آن مصوب اما تخصیص داده نشد و اعتبار مربوط به امسال نیز وارد بودجه نشده است.

وی اظهار داشت: بعد از پیگیری‌ها اعلام کردند که علت حذف اعتبار، داشتن موافقتنامه‌های مستقل برای طرح‌ها در دستگاه‌های دیگر همچون شرکت‌های آب و فاضلاب است به همین دلیل دیگر ضرورتی برای اختصاص اعتبار وجود ندارد.

حسونی زاده با اشاره به مکاتبه از طریق استانداری با ریاست جمهوری درباره اعتبار حذف شده پارسال، گفت: قرار شد طرح دوباره در قالب یک کتابچه در شورای عالی آب مطرح و اولویت بندی شده و به جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ارائه شود.

معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین با انتقاد از شهرداری اهواز درباره بی توجهی به قانون حفاظت از رودخانه در محدوده شهر، اظهار داشت: این قانون به صورت شفاف مسئولیت‌های شهرداری‌ها را در شهرهایی که رودخانه از میان آنها عبور می‌کند، مشخص کرده، این در حالیست که مدیران مختلف شهرداری در چند سال گذشته بحث عدم شفافیت این قانون را مطرح می‌کنند.

وی با اشاره به طرح «نی زدایی» در رودخانه کارون در شهر اهواز گفت: در سال‌های گذشته مقرر شد که ۱۰ میلیارد ریال برای این منظور اختصاص داده شود و شهرداری، سازمان آب و برق و استانداری با همکاری یکدیگر آن را اجرا کنند، در حالی که فقط سازمان آب و برق به تعهدات خود عمل کرد و سه میلیارد ریال را اختصاص داد.

حسونی زاده در ادامه خواستار تشکیل جلسه‌ای برای تعیین تعهدات در زمینه پاکسازی رودخانه کارون از نیزارها شد.

در این نشست همچنین «طرح امکان سنجی انتقال بخشی از فاضلاب اهواز به تصفیه خانه نیشکر» به عنوان یکی از مصوبات جلسه گذشته بررسی شد.

مشاور شرکت آبفا خوزستان در این باره گفت: شرکت نیشکر پیشنهاد کرده که بخشی از فاضلاب اهواز را به اراضی خود منتقل کرده و با تشکیل یک برکه (wetland) آن را تصفیه و استفاده مجدد کند.

محسن قمشی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از پنج درصد فاضلاب‌های شهر اهواز تصفیه می‌شود، افزود: با گذشت ۲۰ سال در حدود ۴۰ درصد طرح جامع فاضلاب اهواز اجرایی شده است و با توجه به اعتبار قطره چکانی، نمی‌توان انتظار داشت شرکت آبفا فاضلاب‌ها را به صورت بهداشتی جمع آوری کند و این طرح می‌تواند یکی از راهکارهای میان مدت باشد.

وی با بیان اینکه استاندار تامین اعتبار این طرح را تقبل کرده، گفت: در صورت رعایت الزامات فنی و ضوابط زیست محیطی این طرح مشکلی نخواهد داشت.

مشاور استاندار خوزستان در امور آب و فاضلاب اما با بیان اینکه انتقال فاضلاب اهواز به تصفیه خانه نیشکر توجیه اقتصادی ندارد، گفت: جمع آوری فاضلاب شهری در یک محدوده باعث ایجاد بوی نامطبوع می‌شود، همانطور که بوی نامطبوع پساب کارخانه الکل سازی رازی مدت‌ها شهر اهواز را درگیر کرده بود، بنابراین در این طرح باید مسائل کارشناسی و فنی و زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد.

پیمان کاظمی نژاد فاضلاب تولیدی شهر اهواز را ۳۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز عنوان کرد و افزود: ظرفیت تصفیه خانه نیشکر ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است، از سوی دیگر تصفیه خانه شرق اهواز با ظرفیت ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز ساخته شده که با اجرای کلکتورهای آن مشکل فاضلاب در اهواز حل می‌شود.

وی با اشاره به مصوبات دولت در بخش آب و فاضلاب اظهار داشت: اعتبار خوزستان در بخش آبرسانی غدیر تامین شده اما به دلیل پروژه‌های متعدد شرکت آب و فاضلاب استان، اعتبار ابلاغ شده کفاف طرح‌ها را نمی‌دهد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار