استاندار خوزستان بیان کرد: برآورد خسارات سیل اخیر باید منطقی باشد زیرا اگر این برآورد صحیح نباشد به صحبت‌های ما توجه نمی‌شود. همه اذعان دارند که بیشترین خسارت مالی در خوزستان بوده است اما باید خسارات متعادل و کارشناسی برآورد شود.
کد خبر: ۷۳۸۷۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۹ 27 April 2019

نخستین جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده عصر امروز با حضور دستگاه‌های اجرایی استان خوزستان برگزار شد.

به گزارش"تابناک"؛ غلامرضا شریعتی در این جلسه با تشکر از همکاری و اقدامات انجام شده در خصوص مدیریت سیل اخیر اظهار کرد: هنوز در جنوب خوزستان درگیر سیل هستیم و سیل گریبان‌گیر آبادان، خرمشهر و شادگان است اما به تدریج در حال وارد شدن به دوران پس از سیل هستیم. 

استاندار خوزستان ادامه داد: با توجه به کاهش دبی رودخانه‌های کارون و دز ظرف یک هفته آینده، این سه شهرستان درگیر سیلاب نیز از این مرحله خارج می‌شوند و در کل استان خوزستان شرایط عادی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه بازسازی سیل، افزود: قرارگاه بازسازی سیل اخیر در سطح کشور تشکیل و فرماندهی آن به وزیر کشور داده شده و مقرر شده است متناظر آن، قرارگاه استانی تشکیل شود. معتقد هستم قرارگاه متناظر استانی باید مطابق با ظرفیت‌های مختلف هر استان باشد تا متناسب با ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی شود.

استاندار خوزستان گفت: در نخستین جلسه این قرارگاه باید پیشنهادات مطرح شوند و در صورت نیاز اصلاحات انجام می‌شود تا از همه ظرفیت‌های خوزستان برای بهبود و پیشرفت اوضاع استفاده شود. تشکیلات این قرارگاه با محوریت وزارت کشور بسته شده است. باید به گونه‌ای تلاش شود که در خوزستان از همه ظرفیت‌ها، اقدامات و منابع استفاده شود. همچنین کمیته‌های این قرارگاه باید تشکیل شوند.

شریعتی با اشاره به وارد شدن آسیب به مزارع کشاورزی در مناطق سیل‌زده، گفت: تمام تلاش باید جهت آماده کردن زمین‌ها برای کشت تابستانه انجام شود. همچنین با توجه به میزان بارندگی امسال در میزان کشت تابستانه و الگوی کشت محدودیتی وجود ندارد. البته با توجه به باتلاقی بودن برخی زمین‌ها، تنها کشت شلتوک در این زمین‌ها امکان‌پذیر است.

استاندار خوزستان گفت: مقرر شده است سطح سدها به صورت نرمال تخمین زده شود؛ به طور مثال اگر ظرفیت سد کرخه 5.2 میلیارد مترمکعب است پس از گذشت سیلاب اردیبهشت‌ماه آب ذخیره شده در سد کرخه به میزان 5.8 میلیارد مترمکعب باشد تا حجم بیشتری از زمین‌ها زیر کشت برود و بر این اساس رهاسازی از سدها انجام شود.

شریعتی با تاکید بر لزوم بسیج همه امکانات جهت خارج کردن آب از زمین‌های کشاورزی، بیان کرد:  امکانات جهت خارج کردن هر چه سریعتر آب از زمین‌های کشاورزی باید تجمیع شوند تا کشاورزان به کشت تابستانه برسند و در صورت نیاز به مداخله، در این زمینه اقدام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه باید شرایط به سمت کار و امید پیش برود، گفت: برخی کشاورزان احساس ناامیدی و یأس دارند زیرا همه چیز را از دست داده اند اما دولت و نظام در کنار آنها است؛ زمانی که شرایط کار برای کشاورزان مهیا می‌شود امیدواری نیز افزایش می‌یابد. اهمیت این اقدامات از مدیریت بخش حاد سیل کمتر نیست. این اقدامات به تبعات اجتماعی و روانی پس از مساله بسیار کمک می‌کند. 

استاندار خوزستان با بیان اینکه مسائل اجتماعی و روانی پس از حوادث مهم‌تر از این حوادث است، تصریح کرد: برگشت به حالت عادی زندگی مساله مهمی است که باید در دستور کار قرار بگیرد. سازمان بهزیستی و امور روستایی باید تیم‌هایی در این زمینه تشکیل دهند و اقدمات مورد نیاز در مناطق سیل‌زده انجام شود.

استاندار خوزستان بیان کرد: برآورد خسارات سیل اخیر باید منطقی باشد زیرا اگر این برآورد صحیح نباشد به صحبت‌های ما توجه نمی‌شود. همه اذعان دارند که بیشترین خسارت مالی در خوزستان بوده است اما باید خسارات متعادل و کارشناسی برآورد شود.

وی تصریح کرد: اداره بنیاد مسکن جهت برآورد خسارات سیل اخیر کار را آغاز کرده است و اعتباراتی جهت پرداخت به حساب واریز شده است که باید هر چه سریعتر نسبت به پرداخت خسارات اقدام شود. برخی از مردم می‌توانند به منازل خود برگردند اما به دلیل اینکه به ما اطمینان ندارند تصور می‌کنند با برگشت به منازل خسارت آنها را پرداخت نمی‌کنیم و همه مسائل را به جان می‌خرند و در محل های اسکان می‌ماند که باید به آنها توصیه شود در صورت امکان به منازل خود برگردند و جای نگرانی در خصوص پرداخت خسارت آنها نیست.

وی با اشاره به اقداما انجام شده در سیل اخیر، گفت: با وجود اینکه در شرایط پس از سیل بروز بیماری‌های واگیر طبیعت سیل است اما تاکنون بیماری واگیری در خوزستان نداشته ایم که نشان از اقدامات انجام شده دارد. همچنین سرمایه اجتماعی خوبی در این سیل شکل گرفته است که باید پاس داشته شود.

در ادامه علی‌حسین حسین‌زاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با تشکر از سایر ادارات، ارگانها، نیروها و مردم جهت ایجاد همدلی و انسجام برای پشت‌ سر گذاشتن بحران و مدیریت و کنترل سیل اخیر اظهار کرد: همه نیروها به صورت شبانه‌روزی جهت مدیریت و کنترل سیل کار کردند؛ مدیریت بحران بدون همدلی و فداکاری امکان‌پذیر نبود و سیل می‌توانست خسارات بیشتری بر جای بگذارد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان در خصوص قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده گفت: مسئولیت این قرارگاه به وزیر کشور واگذار شده است که با تشکیلات مشخص به استان‌های سیل‌زده ابلاغ شده است. نخستین جلسه این قرارگاه امروز جهت ارائه نظرات و پیشنهادات برگزار شده است تا کمیته‌ها و اعضای آن فعال شوند و کار بازسازی انجام شود.

حسین‌زاده تصریح کرد: کار بازسازی در سطح کشور و سطوح استانی و شهرستانی نیاز به پیگیری دارد.
 
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان نیز با بیان اینکه در بحث سیلابها شاهد یکسری موازی کاری ها بودیم، اظهار کرد: امیدوار هستم در این مرحله با تقسیم وظایف و  مشخص شدن آنها   شاهد این موارد نباشیم.

وی افزود: خیلی مهم است برآوردهایی که در کمیته‌های قرارگاه بازسازی از استان به وزارت خانه ها ومجموعه‌های سطح ملی ابلاغ می‌شود هماهنگ و نظیر نیازهای ما باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با انتقاد از اینکه مسؤولیت کمیته بازسازی به مدیریت بحران استان داده شده است، گفت:  در زمان اجرا،  ابزار بازسازی در اختیار وی نیست به همین دلیل معاونت عمرانی بهتر می‌تواند این نقش را ایفا کند.

حاجتی بیان کرد: طی سه مرحله تن خواه مناسبی برای مدبریت سیل در استان  از طریق وزارت کشور به خوزستان تخصیص یافت که سبب شد دستگاه‌ها با فشار کمتری به مناطق سیل زده رسیدگی کنند.

همچنین کیامرث حاجی‌زاده اظهار کرد: خوزستان تقریبا از آذرماه تاکنون درگیر بحث سیلاب بوده است. در این زمینه کارگروه مقابله با سیلاب در آبان ماه تشکیل شد. 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: همچنین استحکام‌بخشی سیل‌بندها از تابستان  سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و بسیاری از دستگاه‌های اجرایی از تابستان پای کار بودند. همچنین در سیلاب زمستان سال گذشته و سیل اخیر، همه پای کار بودند که این اقدامات جای تشکر دارد.

وی با بیان اینکه  همچنان خوزستان در وضعیت بحران و حالت آماده‌باش قرار دارد، افزود: در حال حاضر در آبادان و خرمشهر در حال مدیریت سیلاب هستیم و همه اعضای ستاد مدیریت بحران پای کار هستند اما اگر حضور مردم در کنار سایر ارگان‌ها، ادارات و نیروها نبود مشکلات بیشتری داشتیم.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به تشکیل قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده، گفت: جلسه امروز نخستین جلسه قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان است. متناظر این قرارگاه به صورت کشوری در حال برگزاری است. زیرمجموعه قرارگاه بازسازی سیل‌زده شش کمیته قرار دارد و ریاست آن نیز به عهده استاندار خوزستان است.

حاجی‌زاده بیان کرد: خوزستان تفاوت زیادی با استان‌های دیگر دارد و شرکت‌های بزرگ مستقر این منطقه در استان‌های دیگر وجود ندارند که باید از همه ظرفیت‌ها در کمیته‌ها و کارگروه‌ها استفاده شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به خسارت‌های وارد شده به خوزستان در پی سیل اخیر، تصریح کرد: از چهارم فروردین ماه تا یکم اردیبهشت‌ماه در سه مبحث دچار خسارات شدیم. در اموال مردم که شامل کشاورزی، منازل مسکونی، لوازم خانگی، ماشین‌آلات، تجاری، صنعتی و عشایر است، 9 هزار و 110 میلیارد تومان خسارت داشته‌ایم. همچنین به ابنیه‌ها و زیرساخت‌ها که شامل تأسیسات راه، آب، برق، گاز، مخابرات، مدارس، ساختمان‌ها، بهداشت و درمان و معابر است 3 هزار و 401 میلیارد تومان خسارت وارد شده است. در مجموع 12 هزار و 512 میلیارد تومان در سیلاب اخیر دچار خسارت شده‌ایم.
 
در ادامه  کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: بیشترین خسارت سیل اخیر هم از نظر تنوع و هم گستردگی به بخش کشاورزی وارد شده است. 35 هزار خانوار از سیل متأثر شدند. همچنین 4 هزار و 400 میلیارد تومان به بخش کشاورزی و 3 هزار و 600 میلیارد تومان به بخش نیشکر خسارت وارد شده است.

وی افزود: یکی از تفاوت‌ها که در بخش کشاورزی وجود دارد این است که در بخش کشاورزی خسارت تنها به مردم وارد شده است در حالی که در بخش‌های دیگر عمده خسارت‌ها به زیرساخت‌ها و موارد دیگر وارد شده است. بخشی از خسارتی که به مردم وارد شده است به گونه‌ای بوده که مردم داوطلبانه حاضر به پذیرفتن خسارت جهت نجات روستا یا شهر بودند اما در برخی مناطق نیز به مردم گفته شد که باید این خسارت را تحمل کنند که باید این موارد مدنظر قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کارگروهی جهت احصاء خسارت‌‌ها و پرداخت بلاعوض تشکیل شده است و کارها در حال پیگیری است. 

وی گفت: نه ‌تنها کشاورزان تولیدات کشت پاییزه را از دست داده‌اند بلکه اگر نتوانیم برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم، ممکن است کشت تابستانه و بخشی از کشت پاییزه  امسال را از دست بدهند.

چنگلوایی ادامه داد: انتظار می‌رود در وهله اول در خصوص خارج کردن آب از اراضی به جهاد کشاورزی کمک شود. حدود 170 هزار هکتار از انواع مزارع در خوزستان هنوز زیر آب هستند.

وی تصریح کرد: خارج کردن آب از مزارع و آماده‌سازی اراضی جهت کشت تابستانه باید از اولویت‌ها قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر نیازها جهت بازسازی حتی به تفکیک روستاها احصاء شده است.

چنگلوایی بیان کرد: برای پرداخت بلاعوض مستقیم حداقل یک هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که با توجه به وعده‌هایی که داده شد، باید این موضوع پیگیری شود.

وی خواستار شد: امسال نباید محدودیت کشت از نظر سطح و تنوع کشت داشته باشیم. می‌توان میزان آبی که اکنون جهت مدیریت سیلاب رهاسازی می‌شود، به کشاورزان جهت کشت برنج داده شود تا به نوعی هم مشکل خالی کردن آب از مزارع را حل کرده باشیم و هم کشاورزان بتوانند کشت مجدد داشته باشند. در برخی از این اراضی در کوتاه‌مدت جز کشت برنج امکان‌پذیر نیست.
 
مسعود انصاریان مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان اظهار کرد: در سیل اخیر مناطق روستایی و شهری دچار آبگرفتگی شدند که تیم‌های ارزیاب در قالب شش تیم معین در حال فعالیت و ارزیابی هستند.

وی افزود: در سطح خوزستان باید بانک اطلاعات واحد در ارتباط با خسارات در بخش‌های مختلف ایجاد شود تا دچار پراکندگی آمار نباشیم.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: تعدادی از روستاها در حریم رودخانه و تعدادی در بستر رودخانه قرار دارند که باید جابجا شوند. تا زمانی که این روستاها تعیین تکلیف نشوند، نمی‌توانیم عملیات اجرایی در این روستاها انجام دهیم. باید کمیته‌ای با حضور سازمان آب و برق خوزستان، استانداری  خوزستان و بنیاد مسکن، تشکیل شود تا هر چه سریعتر این نقاط تعیین تکلیف شوند و بتوانیم ورود کنیم و مشکل‌ مردم حل شود.

وی با اشاره به مساله صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری‌ها به دهیاری‌ها گفت: باید مساله صدور پروانه ساختمانی، از سوی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها هر چه سریعتر انجام شود و بر اساس مصوبه قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده به صورت رایگان و سریعا صادر شود.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: همچنین اکنون بسیاری از مناطق زیر آب هستند و باید راهکاری جهت خروج آب از واحدهای مسکونی و روستاها انجام شود تا امکان خدمات‌رسانی و ارزیابی واحدها  فراهم شود.

انصاریان گفت: سیل‌بندهایی که پیش از وقوع سیل و یا در زمان سیل در جوار روستاها احداث و یا ترمیم شده اند هیچکدام استاندارد نیستند و باید طرح سیل‌بند استاندارد با مصالح مقاوم تهیه و همزمان با روند بازسازی اجرا شود زیرا رودخانه‌های زیادی در خوزستان وجود دارد و ممکن است امسال یا سال آینده مجددا با سیل مواجه شوند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار