در نشست ستاد مدیریت بحران استان خوزستان مطرح شد:
استاندار خوزستان خواستار تکمیل سد بختیاری در این استان به منظور کنترل روان آب‌ها شد.
کد خبر: ۷۰۹۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۶ 31 January 2019

جلسه رسیدگی به بحران سیل خوزستان چهارشنبه شب با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، رئیس مدیریت بحران کشور، نمایندگان مردم اهواز و شوش در مجلس شورای اسلامی و جمعی از فرمانداران و مسؤولان استانی برگزار شد.

به گزارش"تابناک"؛ اسماعیل نجار در این نشست در خصوص بررسی حوادث ناشی از سیل در این استان اظهار کرد: از صبر و شکیبایی مردم خوزستان به خصوص مردم شهر رفیع در این حادثه تقدیر و تشکر می کنم که در بحران های مختلف به ویژه در ابر بحران ریزگردها همواره شرایط را تحمل کرده‌اند.

نجار با اشاره به سیل سال ۹۵ خوزستان بیان کرد: سال ۹۵ به اتفاق دیگر مسئولان ملی به استان سفر داشتیم و همواره از همراهی مردم تقدیر و تشکر می کنیم. اگر همت استاندار و مدیرکل مدیریت بحران، دستگاه های اجرایی و همچنین نیروهای مسلح نبود می بایست مردم مشکلات بسیاری را متحمل می شدند.

وی ادامه داد: دو سال قبل هم در حوضه دز مشکلاتی داشتیم ولی در این دوره میزان دبی آب کمتر از ۹۵ نبود ولی میزان خسارت به مراتب کمتر بود که جای تقدیر و تشکر را داریم.

رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه تغییر اقلیم قابل انکار نیست، ادامه داد: نوع بارش، بیابان زدایی، گرد و غبار، تبدیل برف به آب و دیگر موارد در کنار یکدیگر همه نشان دهنده تغییر اقلیم است.

نجار با اشاره به وجود ۱۴۷ هزار کیلومتر رودخانه بزرگ در کشور گفت: حدود ۱۰ هزار کیلومتر آن ساماندهی شده و در عین حال سیل بندها به صورت مستمر پایش می شوند.

وی عنوان کرد: تصرف حریم کیفی تا رودخانه ها یکی از نکات اصلی است؛ در این دوره خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم که جای شکر آن باقی است ولی بیشتر جاهایی که حادثه و تلفات جانی و خسارت های مالی رخ می دهد به دلیل ساخت و ساز در حریم رودخانه ها است.از مسئولان اجرایی استان انتظار می رود که برآورد دقیقی داشته باشند و انتظار نداشته باشند که تمام مشکلات اسلام و مسلمین را با این خسارت حل کنند.

نجار خطاب به واعظی با اشاره به اینکه دولت عنایت بیشتری به استان در زمینه مدیریت بحران داشته باشد، اضافه کرد: این استان هشت سال تمام عیار دفاع مقدس را پشت سر گذاشته و بعد از آن هم حوادث مختلف زیست محیطی؛ بنابراین حق دارد که مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

غلامرضا شریعتی نیز در جلسه ستاد مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه حجم سیلاب های جاری و روان آب های فعلی در استان قابل رقابت با سیلاب های سال ۹۵ است، به بسیج همه فرمانداران برای حضور در مناطق اشاره و اظهار کرد: به نوعی دولت برای مدیریت مسائل به کمک وزارت نیرو آمد. همچنین سپاه، ارتش، بسیج، نیروی انتظامی، دستگاه های اطلاعاتی و دیگر دستگاه ها در استان به کمک هم آمدند تا بتوانیم حجم روان آب های بعد از بارش ها را در استان مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه برای حل مشکلات سیلاب ها هر وظیفه ای که بر عهده دستگاه های استان گذاشته شده است، آن را به خوبی انجام داده اند، افزود: در 12 روز اخیر همه دستگاه های استان با یکدیگر بسیج شدند تا بتوانند روان آب هایی را که پس از بارش ها در استان ایجاد می شود، مدیریت و حجم خالی را برای مخازن سدهای استان فراهم کنند.

استاندار خوزستان با اشاره به شکسته شدن سیل بند شهرهای رفیع و آلبوعفری سوسنگرد، تصریح کرد: بسیج عمومی انجام گرفت تا سیل بندها در این دو شهر ترمیم شوند و مشکلات مردم در این زمینه حل شود. میزان امکاناتی که به روستای آلبوعفری فرستادیم در مقایسه با شهر رفیع کمتر بود اما از امشب با توجه به تکمیل سیل بند رفیع، میزان اعزام امکانات و تجهیزات به این روستا را افزایش خواهیم داد.

شریعتی با بیان اینکه این سیلاب ها و باران ها، رحمت الهی هستند و بیشتر می توانیم از آن ها بهره ببریم، ادامه داد: سد بختیاری در بالادست سد دز قرار دارد و حدود 35 تا 40 درصد نیز پیشرفت فیزیکی داشته است؛ اگر این سد تکمیل شود، می تواند این سیلاب ها را کنترل و ذخیره سازی کند و به استان خوزستان کمک کند.

وی با بیان اینکه همه منافع سد بختیاری برای خوزستان است، خاطرنشان کرد: این سد می تواند تا 5 میلیارد متر مکعب آب را ذخیره سازی و به تولید حدود 2 هزار مگاوات برق اقدام کند. همچنین احداث این سد می تواند به ذخیره سازی روان آبها برای مصرف به موقع از آن ها کمک کند.

استاندار خوزستان با بیان اینکه امیدواریم با مدیریتی که انجام می گیرد حتی شاهد وارد شدن این خسارت کم نیز به مردم نباشیم، خاطرنشان کرد: امسال در خوزستان در 6 ماه ابتدایی سال با شدیدترین خشکسالی مواجه بودیم و اکنون نیز که در 6 ماه پایانی سال هستیم در حال تجربه کردن بهترین ترسالی سالیان اخیر هستیم.

جواد کاظم‌نسب الباجی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: در این نشست به‌گونه‌ای از یکدیگر تشکر می‌کنیم که انگار مشکلی وجود ندارد و مردم اکنون در خطر نیستند.

وی افزود: ۵۰۰ هکتار از اراضی بخش مرکزی اهواز و جاده‌های مواصلاتی در شهر الهایی و روستاهای بامدژ و سیدمعن، حموله، سیدایدیم، سیدسلمان، سیدنبی و حریه به زیر آب رفته است.

الباجی گفت: ماشین‌آلات وارد شده به بخش مرکزی خارج از رده و خراب بوده است، اگر دست روی دست بگذاریم، منازل مردم این روستاها نیز زیر آب می‌رود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار