رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول:
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول بر لزوم تخصیص اعتبار در راستای مرمت و احیای هفت ساباط تاریخی در بافت تاریخی این شهرستان تاکید کرد.
کد خبر: ۶۷۵۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹ 04 November 2018

حجت الله آریایی نیا اظهار کرد: یکی از جذابیت های بافت تاریخی دزفول، وجود ساباط های آجری و مختلف است که کوچه پس کوچه های این بافت را به هم پیوند می دهد.

وی افزود: ساباط که در زبان محلی دزفول سعبات خوانده می شود، در گذشته باعث می شده که پیوستگی بین محلات بیشتر شده، همچنین موجب سایه اندازی و استفاده بهینه از فضاها و امنیت بیشتر معابر می شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول با اشاره به وجود ۴۳ ساباط در محدوده بافت تاریخی این شهرستان، تصریح کرد: تاکنون هشت ساباط تاریخی دردزفول به ثبت ملی رسیده است.

آریایی نیا ادامه داد: از مجموع این ۴۳ ساباط، هفت ساباط شامل ساباط های میرزکیان، آبشاردو، مقدمیان، هفت پر، عماد، مشک دوزون و بنگشتیون به دلیل فرسودگی و عدم رسیدگی طی سال های گذشته نیازمند بهسازی و مرمت فوری هستند چرا که اگر به آنها رسیدگی نشود باید شاهد تخریب این آثار ارزشمند که بیانگر هویت تمدنی و فرهنگی دزفول هستند، باشیم .

وی با تاکید بر لزوم ثبت ملی این هفت ساباط پس از مرمت، گفت: حوزه وظایف میراث فرهنگی دزفول بسیار گسترده است و کمبود اعتبارات و امکانات نیز موجب شده تا امکان مرمت تمامی آثار وجود نداشته باشد؛ به عنوان مثال تنها در محدوده ۲۰۰ هکتاری بافت تاریخی بالغ بر ۱۸۰ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۷۳ خانه در معرض خطر جدی ریزش هستند.

آریایی نیا یادآور شد: این در حالی است که آثار و بناهای متعدد دیگری نیز در سطح شهرستان نیازمند مرمت و بهسازی هستند و اعتباراتی که هر ساله از سوی استان و کشور تعلق می گیرد به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها و مشکلات نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول در ادامه گفت: لازم است فرمانداری و شهرداری و خیران دزفول برای تامین اعتبار مرمت این هفت اثر همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد حوادثی نظیر ریزش این ساباط ها بر اثر بارندگی و گذر زمان نباشیم.

 

منبع: مهر

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار