معاون مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان:
یعقوب شلیش‌پور با بیان اینکه موارد بسیاری از کودک‌آزاری‌ها توسط والدین کودک رخ می‌دهد، اظهار کرد: قوانین کشور در بحث مقابله کودک‌آزاری مشکل دارند.
کد خبر: ۶۶۹۱۲۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۵ 17 October 2018

یعقوب شلیش‌پور در جلسه شورای هماهنگی حقوق کودک که امروز در استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه موارد بسیاری از کودک‌آزاری‌ها توسط والدین کودک رخ می‌دهد، اظهار کرد: قوانین کشور در بحث مقابله کودک‌آزاری مشکل دارند.

به گزارش"تابناک" وی ادامه داد: پدر و پدربزرگ به عنوان ولی کودک هستند و حتی اگر خشونت‌های آنان به قتل کودک منجر شود، قصاص نمی‌شوند اما در صورت وقوع چنین اتفاقی توسط مادر کودک، مادر قصاص می‌شود. بنابراین باید کارگروهای این شورا در بخش فرهنگی و حقوقی به این قضیه ورود کنند.

شلیش‌پور با اشاره به شرایط زندگی برخی کودکان بدسرپرست، گفت: در حال حاضر به بهانه وضع معیشتی بد حتی به تغذیه کودک برای رشد مناسب توجه نمی‌شود در حالی که مواردی مانند تغذیه از حقوق اولیه کودک محسوب می‌شوند.

معاون مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان عنوان کرد: باید کارگروه‌های این شورا موارد و مشکلاتی که در حوزه کودکان وجود دارند را استخراج کنند تا یافته‌ها را در دست قانون‌گذاران قرار بدهیم.

وی گفت: متاسفانه تعداد کمی از سازمان‌های مردم‌نهاد به صورت تخصصی به موضوع کودکان توجه کرده‌اند در حالی که باید سمن‌های ویژه حقوق کودک بیشتری تشکیل شوند.

شلیش‌پور با اشاره به اجرای طرح شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، عنوان کرد: اولویت نخست ما جلوگیری از افزایش کودکان بازمانده از تحصیل است و در مرحله بعدی شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل و برگرداندن به چرخه تحصیل است.

وی بیان کرد: در حال حاضر دهیاری‌ها به صورت ویژه در بحث شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل اقدام کرده‌اند. در تلاش برای رسیدن به آمار دقیق از کودکان بازمانده از تحصیل در خوزستان هستیم. همچنین در بحث اعتبارات اجتماعی امسال اعتبار ویژه‌ای داریم که طی دو هفته آینده می‌توانیم این اعتبار را تخصیص و توزیع کنیم تا به صورت ویژه کار دنبال شود.

زینب فتحعلی‌پور نیز در این جلسه، اظهار کرد: در حال حاضر تنها متولی حقوق کودک و کودک‌آزاری سازمان بهزیستی است.

وی با اشاره به طرح شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل تصریح کرد: امسال یک فایل 12 هزار نفری کودکان بازمانده از تحصیل از اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان به سازمان بهزیستی ارسال شد که پس از شناسایی کودکان، 1905 نفر به ما معرفی کردند که در این زمینه کار را آغاز کردیم.

فتحعلی‌پور گفت: 1581 نفر از کودکان بازمانده از تحصیلی که به ما معرفی شدند فاقد آدرس یا مشخصات کافی بودند.

کارشناس مسئول امور آسیب‌دیدگان اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خوزستان بیان کرد: تاکنون از مجموع 8324 کودک بازمانده از تحصیل که به بهزیستی خوزستان معرفی شده، 3721 نفر شناسایی شده‌اند.

وی عنوان کرد: 1924 نفر از کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی شده، از کودکانی بودند که تحت حمایت سازمان بهزیستی هستند و قادر به تحصیل نیستند. در نهایت تاکنون 162 نفر از این کودکان بازمانده از تحصیل در مدارس ثبت‌نام کرده‌اند. سال گذشته نیز 513 کودک بازمانده از تحصیل به چرخه تحصیل بازگشتند.

فتحعلی‌پور گفت: بسیاری از کودکانی که به مدرسه نرفته‌اند، به دلیل مسائل جزئی از تحصیل بازمانده‌اند. برخی از کودکان تنها به دلیل نداشتن یک جفت کفش به مدرسه نمی‌روند و برخی خانواده‌ها تنها نیاز به تلنگر دارند و باید یک مددکار اجتماعی با آن‌ها صحبت و اهمیت تحصیل فرزندان‌شان را گوشزد کند.

وی بیان کرد: هر چند کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی می‌شوند اما این کودکان نیاز به هزینه برای برگشتن به چرخه تحصیل دارند. بنابراین فرایند به دلیل یک سری کارها ناقص می‌ماند و ممکن است اعتماد به ما در میان مردم از بین برود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار