سهمیه نهاوند از اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری ۱۷ میلیارد تومان است که نهاوند با وجود این‌که بالاترین نرخ بیکاری را در استان همدان دارد تاکنون توانسته است تنها سه میلیارد تومان از این تسهیلات را جذب کند.
کد خبر: ۶۰۰۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۱ 06 May 2018
سهمیه نهاوند از اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری ۱۷ میلیارد تومان است که نهاوند با وجود این‌که بالاترین نرخ بیکاری را در استان همدان دارد تاکنون توانسته است تنها سه میلیارد تومان از این تسهیلات را جذب کند.

به گزارش تسنیم، در نخستین جلسه پرحاشیه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان نهاوند در سال ۹۷ بود که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اعلام کرد نرخ بیکاری در همه شهر‌های استان تک رقمی است و این نرخ تنها در نهاوند با وجود همه ظرفیت‌هایش دو رقمی است.

اما بعد از انتصاب فرماندار جدید نهاوند وی به محض شروع به‌کار خوددر شهرستان وضعیت وخیم اشتغال نهاوند را دستور کار خود قرار داد و دستور برگزاری دومین جلسه کارگروه اشتغال را در سال ۹۷ در محل فرمانداری نهاوند را داد و اولین جلسه رسمی خود را با کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری آغاز کرد و به بررسی وضعیت اشتغال شهرستان پرداخت.

مراد ناصری در این جلسه اظهار داشت: چرا با وجود این‌که حدود ۱۷ میلیارد تومان اعتبارات اشتغال فراگیر روستایی و عشایری آن هم با سود ۶ درصد برای نهاوند در نظر گرفته شده با این همه ظرفیت نهاوند در بخش گردشگری، کشاورزی و صنعت و معدن و با وجود نرخ بالای بیکاری در این شهرستان، اما تاکنون فقط سه میلیارد تومان از این تسهیلات شناور جذب شده است و این را نشانه ضعف کارگروه اشتغال شهرستان دانست.

ناصری همچنین در این جلسه عنوان کرد: اگر کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان به این شکل و روال ادامه داشته باشد باید در این کارگروه را ببندیم و فاتحه آن را بخوانیم، چون با این شیوه کار کردن حرفی برای گفتن نداریم و با این وضعیت در سال آینده شهرستان نهاوند میراث‌دار عدد سه رقمی نرخ بیکاری در استان خواهد بود.

تاکنون ۳.۷۲۰ میلیارد تومان از سهمیه اعتبارات روستایی و عشایری نهاوند جذب شده است

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهاوند در این جلسه گفت: کل اعتبارات روستایی و عشایری استان همدان ۱۳۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که سهم شهرستان نهاوند از این اعتبار ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که تاکنون از این میزان اعتبار سه میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان جذب شده است.

گیتی حق‌پرست اظهار داشت: در بحث مشاغل خانگی نیز اعتبارات با سود چهار درصد در سه بانک سپه، تجارت و پست بانک قرار داده شد و این اعتبارات بین چهار دستگاه اجرایی جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صنایع و معادن و فنی و حرفه‌ایی تقسیم شده است.

وی تصریح کرد: از این اعتبارات ۹۸۰ میلیون تومان برای بانک سپه، ۲۳۶ میلیون تومان برای بانک تجارت و ۳۶۰ میلیون تومان برای پست بانک در نظر گرفته شد و طبق مصوبه کارگروه اشتغال مقرر شد که این اعتبارات بین چهار دستگاه اجرایی شهرستان به‌طور یکسان تقسیم شود.

حق پرست افزود: طبق این تقسیم‌بندی اداره صنعت و معدن شهرستان توانست ۷۹ طرح با اعتبار ۳۹۵ میلیون تومان، اداره جهاد کشاورزی ۳۹ طرح با اعتبار ۳۹۰ میلیون تومان، اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی ۳۹ طرح با اعتبار ۳۹۰ میلیون تومان و فنی و حرفه‌ایی توانست ۷۹ طرح با اعتبار ۳۹۵ میلیون تومان، معرفی کنند.

وی عنوان کرد: روال اداری کل این طرح‌ها در نهاوند و استان طی شد و از طریق دستگاه‌های اجرایی و اداره کار شهرستان به متقاضیان اطلاع رسانی شد و به بانک‌های عامل شهرستان معرفی شدند که تاکنون از این میزان طرح، ۹۵ طرح با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان جذب شد و مابقی طرح‌ها در بانک‌ها مانده‌اند.

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی نهاوند بیان کرد: از سهمیه ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی اشتغال روستایی و عشایری شهرستان ۲۱۵ طرح به ارزش ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان مصوب شد که از این تعداد طرح پنج طرح با اعتبار سه میلیارد و ۷۲۰ میلیون اعتبار موفق به اخذ قرارداد شده‌اند.

حق‌پرست اظهار داشت: از محل اعتبارات روستایی و عشایری ۱۲۸ طرح از شهرستان در کارگروه فنی استان بررسی شد که از این تعداد ۱۶ طرح مختومه و ۱۱۲ طرح مصوب شد و به دستگاه‌های اجرایی استان جهت صدور معرفی نامه بانکی ارسال شده است.

وی تاکید کرد: سهم بانک‌های عامل شهرستان از ۱۱۲ طرح مصوب، بانک کشاورزی ۷۳ طرح، بانک توسعه تعاون چهار طرح، پست بانک ۲۲ طرح، صندوق کار آفرینی امید هفت طرح، بانک رفاه کارگران سه طرح، بانک ملت دو طرح، بانک تجارت یک طرح و بانک‌های ملی، سپه و صادارات هم طرحی نداشتند

حق‌پرست تصریح کرد: طبق استعلامی که در تاریخ ۲۷ فرودین ماه از این بانک‌ها گرفته شد بانک کشاورزی از ۷۳ سهمیه ابلاغی تنها دو طرح را با اعتبار ۵۶۰ میلیون تومان و بانک رفاه کارگران از سه سهمیه ابلاغی خود یک طرح را با اعتبار ۳۲ میلیون تومان پرداخت کرده است و سایر بانک‌های عامل شهرستان از سهمیه ابلاغی خود هیچ گونه پرداختی نداشته‌اند.

وی افزود: از مجموع ۱۱۲ طرح مصوب شهرستان ۲۰۰ طرح مربوط به جهاد کشاورزی نهاوند بود که ۲۷ طرح آن مصوب شد و ۲۱۵ طرح مربوط به ادراه میراث فرهنگی و صنایع دستی بود که از این تعداد ۵۲ طرح مصوب شد و ۱۸۰ طرح مربوط به اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بوده که ۳۳ طرح آن پذیرفته شده است.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی نهاوند عنوان کرد: از مجموع ۵۹۵ طرح اشتغال فراگیر و روستایی شهرستان تعداد ۱۱۲ طرح مصوب شده است که ۷۲ طرح مربوط به بخش مرکزی، ۱۸ طرح مربوط به بخش خزل، ۱۴ طرح مربوط به بخش گیان و هشت طرح نیز مربوط به بخش زرین دشت است.

از ۷۷ طرح ایجاد اشتغال نهاوند ۳ طرح موفق به اخذ تسهیلات بانکی شد

حق‌پرست بیان کرد: همچنین از مجموع ۱۵ میلیارد و ۳۶۳ میلیون تومان تسهیلات طرح مصوب و معرفی شده شهرستان در قالب ۷۷ طرح تشکیل پرونده در بانک تاکنون تعداد سه فقره طرح به مبلغ ۵۹۳ میلیون تومان اعتبار پرداخت شده است و تعداد ۳۵ طرح هم عدم مراجعه متقاضیان بوده است.

وی با اشاره به مشکلات جذب تسهیلات روستایی و عشایری در شهرستان، اظهار داشت: توسط اداره جهاد کشاورزی تعداد ۲۰۰ پرونده در زمینه گیاهان دارویی، تعداد ۲۰۰ پرونده دامداری سبک و سنگین و ۵۰ پرونده زنبورداری علی‌رغم پرداخت هزینه تشکیل پرونده، اما همچنان بلاتکلیف هستند و ۵۰۰ پرونده قالی بافی توسط اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تشکیل شده است که این تعداد هم بلاتکلیف مانده‌اند.

وی افزود: در سال ۹۶ سهمیه ایجاد اشتغال شهرستان نهاوند هزار و ۹۸۷ نفر بود که تا پایان سال ۹۶، برای هزار و ۷۰۷ نفر در شهرستان اشتغال ایجاد شد و ۸۶ درصد سهمیه ایجاد اشتغال شهرستان در سال ۹۶ محقق شد.

اگر قرار باشد کارگروه اشتغال نهاوند به روال گذشته کار کند بهتر است در این کارگروه را ببندیم

فرماندار نهاوند در ادامه این جلسه گفت: اگر جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان نهاوند به این روال ادامه داشته باشد ما باید در کارگروه اشتغال را ببندیم و فاتحه آن را بخوانیم، زیرا به این شیوه هیچ شغلی در شهرستان ایجاد نخواهد شد.

مراد ناصری اظهار داشت: علامت‌هایی که کارگروه اشتغال نهاوند نشان می‌دهد این حقیقت را نشان می‌دهد که ما در این کارگروه حرفی برای گفتن نداریم و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان درست گفتند که رشد بیکاری در شهرستان نهاوند حرف برای گفتن دارد.

وی تصریح کرد: دولت کار‌های بزرگی انجام داده است و در زمینه ایجاد اشتغال امکانات خوبی قرار داده است، ولی اگر ما مدیران نمی‌توانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم گناه دولت چیست، و گناه این مردم گردن چه کسی است.

ناصری افزود: ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری با سود ۶ درصد و با یک سال تنفس که با بهترین شکل هم قسط بندی شده است برای شهرستان نهاوند در نظر گرفته شده است، ولی ما فقط توانسته‌ایم از این مبلغ سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جذب کنیم که با این شیوه کار کردن یا ما در نهاوند بیکار نداریم و گذاشته‌ایم که این میزان اعتبار برگشت بخورد و یا این‌که یک جای کار ما ایراد دارد.

وی عنوان کرد: من دنبال مقصر نیستم و قصد ندارم که به گذشته برگردم، اما اکنون حدود ۱۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری که سهیمه نهاوند بوده است برگشت خورده است که تنها با کمک دهیاران شهرستان که عضو خانواده بزرگ وزارت کشور هستند این مشکل حل خواهد شد.

فرماندار نهاوند بیان کرد: ما فقط تا پایان خرداد ماه فرصت داریم که این تسهیلات را جذب کنیم و یک پای کار باید دهیاران باشند و در این زمینه وقت بگذارند و دهیاران باید ظرفیت‌های روستا‌های خود را در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری و ... شناسایی کنند و طرح ارائه دهند.

ناصری تاکید کرد: اگر بقیه کار‌ها و کارگروه‌های شهرستان نیز مثل کارگروه اشتغال باشد من به احترام مردم نهاوند این شیوه و این شکل کار کردن را قبول ندارم و خودم در هر کار نفر اول هستم و هر جا و در هر پروژه‌ایی هم‌زمان و هماهنگ با مدیران و بخشداران شهرستان می‌دوم و تلاش می‌کنم و در مقابل هم از همه مدیران شهرستان کار می‌خواهم.

وی اظهار داشت: لذا از همه بخشداران، مدیران و دهیاران شهرستان انتظار دارم که برای جذب تسهیلات روستایی و عشایری همه تلاش خود را به کار بگیرند و هر هفته جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری را در شهرستان برگزار می‌کنیم و همه دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه گزارش کار بدهند و باید در این زمینه تقسیم کار شود.

دستورکار اصلی بخشداران نهاوند باید ایجاد اشتغال روستایی باشد

ناصری تصریح کرد: دستور کار اصلی بخشداران شهرستان باید ایجاد اشتغال روستایی و عشایری باشد و بخشدار هر بخشی نماینده فرماندار در آن بخش است و نماینده اداره کار باید در هر بخشی مستقر باشد و دهیاران نیز باید به طور مرتب با بخشداران در ارتباط باشند.

وی خطاب به مدیران و بخشداران شهرستان گفت: به خاطر آمار بالای بیکاری در نهاوند اگر یک ریال از سهمیه اعتبارات روستایی و عشایری شهرستان برگشت بخورد جای من و شما اینجا نیست و اگر در منصب خود بمانیم در واقع به مردم شهرستان خیانت کرده‌ایم.

جذب نشدن سهمیه اعتبارات روستایی و عشایری نهاوند نشانه بی‌تدبیری مسئولان این شهرستان است

فرماندار نهاوند افزود: نه به این‌که ما در بیکاری مقام اول را در استان به دست آورده‌ایم و نه به این‌که ۱۴ میلیارد تومان اعتبار اشتغال روستایی و عشایری‌مان برگشت خورده است و این نشانه بی‌تدبیری ما به عنوان مسئولان شهرستان است.

ناصری عنوان کرد: در حال حاضر شهرستان‌های دیگر استان دارند در جذب تسهیلات اشتغال روستایی از هم سبقت می‌گیرند و ما باید حداقل تلاش کنیم که سهم نهاوند را جذب کنیم تا استان‌های دیگر این سهمیه ما را جذب نکنند.

وی بیان کرد: وقتی که شهرستان نهاوند در زمینه کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن ظرفیت‌های زیادی دارد باید از این ظرفیت‌ها برای ایجاد اشتغال استفاده شود، ولی متأسفانه در این زمینه‌ها در شهرستان کم کاری شده است.

ناصری تاکید کرد: چرا در زمینه کارخانه‌جات و صنایع تبدیلی در شهرستان کار نشده است که کشاورزان شهرستان مجبور نشوند محصولات کشاورزی خود را نصف قیمت بفروشند و یا در زمینه گردشگری که اولین ظرفیت شهرستان است کاری انجام نشده است.

وی با بیان این‌که من در کار جدی هستم، گفت: اشتغال خط قرمز من است و من از آن نمی‌گذرم یا این وضعیت اشتغال نهاوند را سرو سامان می‌دهم و یا از نهاوند می‌روم و البته مدیران کم کار را هم با خودم می‌برم.

ناصری اظهار داشت: اعتبار اشتغال روستایی و عشایری یک فرصت بسیار مناسبی است که پیش آمده است و به هیچ قیمتی نباید اجازه دهیم که این فرصت از دست برود و اگر این فرصت از دست برود لکه ننگی است بر پیشانی ما مسئولین و مدیران شهرستان و باید در مقابل مردم پاسخگو باشیم.

وی تصریح کرد: جذب نشدن سهمیه اشتغال روستایی نهاوند باری است که بر روی زمین مانده است و مدیران و بخشداران شهرستان به تنهایی قادر نیستند این بار را از زمین بردارند و دهیاران نیز باید در این زمینه کمک کنند.

فرماندار نهاوند افزود: برای جذب ۱۴ میلیارد تومان اعتبار روستایی و عشایری شهرستان کمتر از ۴۵ روز فرصت داریم اگر همه ما پای کار بیایم و این اعتبار را در این فرصت کم باقی مانده جذب کنیم توانسته‌ایم دینی که به گردن ما است ادا کنیم و در غیر این صورت ما کم کاری کرده‌ایم.

ناصری عنوان کرد: این اعتبار حق مردم شهرستان است و اگر ما مسئولان و مدیران شهرستان کمک نکنیم این اعتبار برگشت می‌خورد و البته مدیران بانک‌ها نیز باید بدانند که آن‌ها هم از دولت جدا نیستند و باید آن‌ها هم پای کار بیایند.

وی بیان کرد: رئیس اداره کار نهاوند نیز به عنوان دبیر کارگروه حتی اگر شده دو متر موکت بخرد باید برود در دفتر مدیرکل اداره کار استان بشیند و مشکلات طرح‌های ایجاد اشتغال شهرستان را حل کند.

ناصری گفت: مدیران جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، میراث فرهنگی، بخشداران و ... هم باید همراه طرح‌های ایجاد اشتغال شهرستان به استان بروند و شخصا مشکلات این طرح‌ها را پیگیری کنند، زیرا طرحی که بی‌صاحب به استان برود قطعا در استان مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و برگشت می‌خورد.

وی تاکید کرد: شهرستان نهاوند ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه کشاورزی، گردشگری و ... دارد که مسئول دلسوز می‌خواهد که در این زمینه وقت بگذارد و نتیجه بگیرد.
فرماندار نهاوند اظهار داشت: اگر با این شیوه و با روال گذشته کارگروه اشتغال نهاوند کار خود را دنبال کند سال آینده در همین زمان شهرستان نهاوند میراث‌دار نرخ سه رقمی بیکاری در استان خواهد بود.

ناصری تصریح کرد: به عنوان مصوبه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان باید در اولین فرصت نماینده اداره کار شهرستان و کارشناسان خبره جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و میراث فرهنگی به عنوان یک تیم با ریاست بخشداران در هر یک از بخشداری‌های شهرستان مستقر شوند و برای جذب این تسهیلات با راهنمایی مردم طرح ارائه دهند.

وی افزود: بخشداران نباید در بخشداری بنشینند بلکه باید هر روزه به طور مستمر با هر یک از دهیاران ارتباط داشته باشند و بخشداران در هفته سه الی چهار بار شخصا به استان بروند و طرح‌ها و پرونده‌های ایجاد اشتغال بخش‌های خود را پیگیری کنند.

برای جذب تسهیلات اشتغال روستایی نهاوند حمایت بانک‌ها بخش دوم کار است

ناصری عنوان کرد: در هر منطقه‌ای دهیاران دست و پای راست برای جذب اعتبارات روستایی و عشایری هستند و البته دهیاران هر روستا باید با شورا‌های روستا ارتباط تنگاتنگ و مستقیمی داشته باشند تا بتوانند کار بزرگی انجام دهند و حمایت بانک‌ها نیز بخش دوم کار است.

فرماندار نهاوند خطاب به مدیران شهرستان، گفت: من هم در این زمینه قدم به قدم شما را همراهی می‌کنم و وقتی که طرح‌ها آماده شد می‌رویم در بانک‌های شهرستان شب تا صبح می‌نشینیم بالاخره یک آدم دل‌رحمی در این بانک‌ها پیدا می‌شود که دلش به حال ما بسوزد و گره‌ای از کار ما باز کند.

وی بیان کرد: برای بررسی طرح‌های مشکل دارمان ما نباید منتطر باشیم که کارگروه فنی استان به شهرستان بیاید و جلسه برگزار کند بلکه باید رئیس اداره کار نهاوند با حضور فرماندار و مدیران دستگاه‌ها و بخشداران جلسات کارگروه فنی را در استان برگزار کند.

به گزارش تسنیم با توجه به این‌که شهرستان نهاوند بالاترین نرخ بیکاری را در استان دارد حالا که ۱۷ میلیارد تومان سهمیه اعتبار اشتغال روستایی و عشایری برای نهاوند در نظر گرفته شده است این سهمیه فرصت بسیار مناسبی برای ایجاد اشتغال در شهرستان است که جذب این سهمیه دلسوزی و تلاش مسئولان شهرستان را می‌طلبد.

هر چند برای جذب این سهمیه کمتر از ۴۵ روز فرصت باقی مانده است و مسئولان شهرستان در این زمینه کم کاری کرده‌اند، اما امیدواریم که با تدبیر فرماندار جدید نهاوند در این فرصت کم باقیمانده مدیران شهرستان بتوانند این تسهیلات را که حق مردم نهاوند است را جذب کنند تا وضعیت وخیم اشتغال شهرستان تا حدودی بهبود بیابد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار