رئیس مرکز بهداشت خوزستان:
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: میزان بروز بیماری سل در خوزستان 18 در هر 100 هزار نفر است که این رقم نشان از پیشرفت در تشخیص بیماری سل در استان دارد.
کد خبر: ۵۱۳۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۶ 23 October 2017
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر شکرالله سلمان‌زاده در همایش روز جهانی سل و تجلیل از فعالان عرصه مبارزه با سل که امروز (یکم آبان ماه) در سالن شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: 24 مارس به عنوان روز جهانی سل نامگذاری شده است ولی در کشور ما به دلیل اهمیت این بیماری یک روز ملی مبارزه با سل که مصادف با سالروز وفات زکریای رازی که به دلیل بیماری سل فوت کرده، در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: امروز فرصتی برای گوشزد این نکته است که بیماری سل درمان نمی‌شود مگر اینکه همه ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط به ویژه سازمان‌های حمایت‌کننده وارد کار شوند و اگر همکاری لازم انجام نشود نباید امیدی به ریشه‌کنی این بیماری داشته باشیم. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه واکسن سل در سال 1880 کشف شده، گفت : از حدود سال 1947 میلادی که داروهای درمان بیماری سل کشف شده تاکنون تشخیص و درمان این بیماری رایگان انجام می‌شود ولی تنها درمان و تشخیص این بیماری را جمع نمی‌کند و نیاز به حمایت و همکاری گسترده بین نهادهای موثر جامعه دارد. 

سلمان‌زاده تصریح کرد: بسیاری از افراد از سل به یک بیماری اجتماعی یاد می‌کنند زیرا فردی که رفاه اجتماعی خود را از دست داده سیستم دفاعی بدن وی هم ضعیف می‌شود و در نهایت سلامتی خود را با این بیماری از دست می‌دهد. همه ما زمینه بیماری سل را داریم ولی به دلیل اینکه سیستم دفاعی بدن ما مقاوم است این بیماری در بدنمان فعال نمی‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: تنها 10 درصد افراد در طول زندگی دچار بیماری علامت‌دار می‌شوند که علت فعال شدن بیماری ضعف ایمنی بدن است و طبیعی است که افرادی که دچار فقر هستند و از سوءتغذیه رنج می‌برند سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند و مبتلا به بیماری سل شوند. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در حقیقت فقر موجب سل و سل موجب فقر می‌شود و این امر موجب می‌شود بیماران دچار انگ اجتماعی و ناتوانی جسمی شوند لذا سل تنها یک بیماری عفونی نیست بلکه یک بیماری اجتماعی محسوب می‌شود. 

سلمان‌زاده با اشاره به کاهش میزان ابتلا به بیماری سل در جهان گفت: ابتلا به بیماری سل به دلیل کشف دارو کاهش نیافته بلکه به دلیل توسعه‌یافتگی جوامع کاهش یافته لذا توسعه‌یافتگی و بهبود جامعه به ویژه جوامع حاشیه‌ای و کنترل آن در کنترل بیماری سل تاثیرگذار هستند. 

وی عنوان کرد: کنترل بیماری سل نیاز به سه مداخله دارد؛ مداخله نخست بیومدیکال است که در حوزه تشخیص، درمان  و در صورت نیاز بستری فرد مبتلا به بیماری است. مداخله دیگر رفتاری است که باید دریافت مرتب دارو، لزوم انجام آزمایش برای افراد نزدیک بیمار، اصلاح رفتار پرخطر که بخشی از آن مربوط به حوزه درمان است را به بیمار آموزش دهیم و مداخله سوم اجتماعی است که باید همکاری بین بخشی در این زمینه انجام شود. 

سلمان‌زاده عنوان کرد: میزان بروز سل در دنیا در سال 2014، تعداد 9.6 میلیون نفر بود ولی در سال ۲۰۱۵ میزان ابتلا به سل افزایش یافت. همچنین مرگ‌های ناشی از بیماری سل در سال 2014، 1.4 میلیون نفر بود و در سال 2015 به 1.8 میلیون نفر رسید. 

وی گفت: 1.7 میلیارد نفر در جهان  آلوده به سل هستتد که ممکن است هر لحظه بیماری آنها فعال شود. همچنین 3.5 میلیون نفر در جهان مبتلا به بیماری سل هستند که بیماری آنان تشخیص داده نمی‌شود. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: 95 درصد موارد ابتلا به سل در کشورهای فقیر و در حال توسعه رخ می‌دهد. در حال حاضر 80 درصد مبتلایان به این بیماری در 22 کشور دنیا هستند که برخی از آنها کشورهای همسایه ما هستند و این تهدید جدی محسوب می‌شود. 

سلمان‌زاده با بیان اینکه بروز بیماری سل درجهان به 142 در 100 هزار نفر است افزایش یافته ولی میزان آن در کشور ما کاهش یافته است، عنوان کرد: میزان بروز سل در مدیترانه شرقی 173 در 100 هزار نفر و میزان بیمار‌یابی 63 درصد است ولی در کشور ما میزان بروز 11.4 در 100 هزار نفر و میزان بیماریابی 71 درصد است ولی در خوزستان بروز بیماری 18 در 100 هزار نفر است که نشان از پیشرفت ما در تشخیص بیماری است. 

وی گفت : امیدواریم با بیماریابی فعال و کنترلافراد پرخطر، زندانیان و کارتن‌خواب‌ها بتوانیم در تشخیص بیماری سل پیشرفت کنیم. همچنین بیماری مالاریا در میان اتباع افعانستانی که در ایران زندگی می‌کنند وجود دارد که باید در کنار سل این بیماری نیز تشخیص داده شود. 

بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم از 41 نفر از پزشکان و کارشناسان هماهنگ‌کننده سل تابعه دانشگاه و پرستاران کنترل عفونت بیمارستانی فعال در برنامه سل تجلیل شد.   

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار