مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خوزستان در نشستی صمیمی، پای صحبت‌های فعالان این سه حوزه در استان نشست.
کد خبر: ۱۰۵۴۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱ 03 July 2022

به گزارش ایسنا، نشست فعالان میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با مدیرکل میراث‌فرهنگی استان، شب گذشته (۱۱ تیر ۱۴۰۱) در سالن همایش‌های هتل پارس اهواز برگزار شد و طی آن نمایندگانی از حوزه‌های سه‌گانه میراث‌فرهنگی اعم از شرکت‌های گردشگری، راهنمایان گزدشگری و مسئولان انجمن‌های مردم‌نهاد، به ارائه مسائل، نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در راستای توسعه و تقویت این حوزه پرداختند.

در ابتدای این نشست که باحضور سیروس داوودی نماینده تشکل‌های مردم‌نهاد در استانداری خوزستان و مسئول خانه تشکل‌های مردم‌نهاد استان برگزار شد، فعالان حاضر به نوبت دیدگاه‌های خود را درخصوص موضوعاتی از جمله حفاظت از آثار تاریخی، توسعه موزه‌ها، ثبت بناهای تاریخی و واجد ارزش، ساماندهی مسیرهای گردشگری و ظرفیت اقوام بیان کردند.

در ادامه محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان اظهار کرد: حدود ۲۵ سال پیش که فعالیتم را با حوزه میراث‌فرهنگی در شهرستان شوشتر آغاز کردم، با این‌که شناخت چندانی از اهالی نداشتم، جمعی از علاقمندان به حوزه میراث را گردهم آوردیم و برای ۱۳ اثری که با عنوان مجموعه سازه‌های آبی‌تاریخی ثبت‌ملی شده بودند، ۱۳ انجمن تشکیل دادیم که تشکیل همان انجمن‌ها در آن مقطع، به حفاظت و نگهداری از آن آثار کمک بسزایی کرد؛ چراکه آثار در آن سال‌ها، بیشتر در معرض تعرض و تخریب بودند که تشکیل این انجمن‌ها واقعاً مثمرثمر بود.

او در ادامه با بیان این‌که نباید انرژی خود را در جهت خنثی کردن مجموعه به کار ببریم گفت: باید همگی با انسجام کامل و در یک راستا، نیروی خود را برای رسیدن به اهداف متعالی دلسوزان و فعالان میراث‌فرهنگی و گردشگری به کار ببندیم.

 

لزوم آسیب‌شناسی میراث ‌فرهنگی خوزستان

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: ما نیز در سال‌های دور باوجود کمبودها، اقدامات بزرگی از جمله ثبت آثار در فهرست میراث‌جهانی و مرمت بناهای متعدد را انجام دادیم که این نشان می‌دهد کار، امکان‌پذیر است و فقط باید از ظرفیت‌ها به صورت درست استفاده کنیم و در کنار آن باید ساز و کار اجرا را نیز در سازمان روان کرد.

او بیان کرد: اگرچه مدیر، در یک مجموعه، اداره‌کننده امور است و خط و مشی اقدامات را مشخص می‌کند و به نوعی ایفاگر نقش اصلی در یک مجموعه است اما باید قبول کرد که صد درصد ماجرا به مدیر مربوط نمی‌شود؛ بلکه باید منصف باشیم و قبول کنیم که همه ارکان و اجزای سازمان باید درست عمل کند تا مجموعه به اهداف خود دست پیدا کند.

ارسطوزاده افزود: «بنابراین اگر مجموعه‌ای موفق می‌شود حاصل تلاش همه مجموعه است و اگر نیز موفق نمی شود با اینکه سهم مدیر بیشتر است، اما سایر ارکان هم در عدم موفقیت نقش دارند.

او با اشاره به این‌که باید مجموعه میراث‌فرهنگی استان را آسیب‌شناسی و مشکلات را برطرف کرد گفت: وقتی خط مشی اقدامات مشخص شود، قطعاً همکاران ما در مجموعه از حداقل‌ها نیز می توانند استفاده بهینه را در راستای سامان‌دهی امور انجام دهند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با تأکید بر نقش مؤثر انجمن‌های مردم‌نهاد خطاب به فعالان گردشگری ومیراث‌فرهنگی حاضر در نشست گفت: «قطعاً جلسات هم‌اندیشی را باحضور شما و مدیران  و همچنین مسئولان زیربط ادامه خواهیم داد؛ اما خواهشم این است که شما نیز چنانچه قصد دارید از معضل یا مشکلی در هرکدام از شهرستان‌ها سخن بگویید، پیش از آن، اطلاعات کاملی از آن معضل یا مشکل را دریافت کنید تا بتوانید به عنوان یک فعال تخصصی، اطلاعات صحیح و به‌روز داشته باشید.

 

لزوم آسیب‌شناسی میراث ‌فرهنگی خوزستان

 

او همچنین در بخشی از سخنان خود و در واکنش به صحبت‌های یکی از فعالان شهرستان حمیدیه درخصوص بنای تاریخی و ثبت‌ملی "کوشک حمیدیه"، با انتقاد از عدم ساماندهی و رسیدگی به این بنای تاریخی در سال‌های گذشته گفت: باید هرچه سریعتر با تعامل و انعقاد تفاهم‌نامه با دستگاه متولی این بنای تاریخی (سازمان آب و برق)، مشکل این بنا را حل کرد.

ارسطوزاده خاطرنشان کرد: اطمینان دارم با ظرفیت‌های موجود می‌توانیم در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بهتر از این باشیم و تنها کافی است با پیگیری و روان کردن اجزای اداره و نیز همراهی و همسویی فعالان گردشگری و میراث‌فرهنگی اقدامات را به پیش ببریم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار